Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem restart pc /problem s HW

zdravim, cas od casu se mi sam od sebe restartuje pc, vetsinou na nem nic nedelam, jelikoz ho mam propojeny s telkou a koukam na obsah hdd a najednou se pc restartuje..
nejcasteji se mi to stava pri koukani na videa na youtube, nebo kdyz necham pc zaply, tak po ranu zjistim, ze se restartoval a chce prihlaseni..
pri sledovani videa na youtube to obcas hodi na monitor nejaky sum predtim nez se to restartuje, nebo to jen sumi a musim to restartovat na tvrdo..
cim to muze byt? vadna grafarna? ci nejaka ramka?

Předmět Autor Datum
Také te zdravim. - Zkus nejdrive provést zatezovy test, a test stability pro tvuj zdroj, treba pres… nový
XoXoChanel 08.10.2019 18:47
XoXoChanel
Mohl jsi alespoň uvést sestavu. Na téma restartování toho tady už bylo napsáno dost, stačí si projí… poslední
host 08.10.2019 18:55
host

Také te zdravim.
- Zkus nejdrive provést zatezovy test, a test stability pro tvuj zdroj, treba pres OCCT.
OCCT na stahnuti mas k dispozici zde : https://www.ocbase.com

- V pripade ze mas podezreni na problém s RAM, tak muzes pouzit SW typu MemTest.
MemTest na stahnuti zde: https://www.memtest86.com/

[TiP] ~ V pripade ze pouzivas Windows10, tak jiz obsahuje integrované [tools] na otestovani funkcnosti a chyb RAM bez potreby instalace SW tretich stran, MemTest. (staci jen do vyhledavani Windows napsat MemoryDiagnostic, nebo z prikazového radku WIN +R -> mdsched)

- Po spusteni 'MemoryDiagnostic' jen zadej 'restartovat a vyhledat'. PC se restartuje a spusti uvedenou diagnostiku. Po sléze jen nahlednes na LOG / vysledek testu.
* Dle uvedeného uziti PC, tipuji, ze na PC nebyl porveden Overclocking, nebo nejaké pretaceni HW komponentu proto problémy doprovazejici OC prozatim vylucuji..

PS: Nebylo by na skodu, kdyby jsi mohl prilozit po tom uvedeném padu systému posledni polozky ze SystemEvents. Kuprikladu poslednich 15 pres PS:

Get-EventLog -LogName Syste* -Newest 15 | Format-List

Mohl jsi alespoň uvést sestavu.

Na téma restartování toho tady už bylo napsáno dost, stačí si projít archiv. Zkontrolovat teploty, kouknout do prohlížeče událostí, otestovat RAMky Memtestem, vyponi automatický restart (klávesa Win+Pause - vlevo Upřesnit nastavení Systému - Spouštění a zotavení - [ ] Automaticky restartovat. Třeba to pak hodí nějakou BSOD a bude se dát zjistit víc....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru