Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení 2. routeru

"anténa" tajného typu nejspíš obsahuje první router, když má 2 výstupy (ale nutně nemusí).
krámy za druhým horním routerem tplinkem asi fungují.

za druhým dolním asusem ty krámy spíš nefungují - máš ho otočený lan stranou jako switch(?), to by sice šlo, ale nepíšeš nic o tom, že bys mu zakázal jeho dhcp. takže je nejspíš v kolizi s dhcp z tajné antény.
za něj navíc připojuješ garážový třetí router a pokoušíš se na něj dostat nejspíš z wan strany - to by mělo fungovat? default to mají routery už asi 10 let zakázané. navíc asi neznáš ip 3.routeru...

ty dva dolní/horní routery bych chápal, kdyby horní a dolní byt na sebe neměly vidět - bohužel dolní router je v jakési úchylné pozici:
1) divné je, proč výstup z tajné antény nevede do wan vstupu dolního routeru.
2) mezi výstupy lan1, lan2, lan3 není žádný rozdíl a nezáleží, v jakém pořadí je použiješ. v režimu router žádný z nich neslouží jako vstup.

zato 3.garážový router zřejmě ve stejné domácnosti jako dolní byt nemá žádný důvod, aby odděloval natem další síť:
a) u něj se použije buď režim bridge (a vypne si své dhcp sám),
b) nebo z něj uděláš jen switch otočený lan stranou a jeho dhcp mu zakážeš sám = to, na co teď asi hrál 2.dolní router.

k b) logický dotaz: když jsou dva asusy k sobě otočené lan stranou, jaké budou mít lan adresy? stejné, gringo, stejné. (a zapomeň na kraviny typu router.asus.com, musíš znát jejich adresy - protože tu třetí garážovou budeš měnit.)
než připojíš garáž ke zbytku tvé sítě: zapojíš jen notebuk k lan posledního routeru a posuneš mu lan ip, třeba na 192.168.x.222. pak mu zakážeš dhcp a necháš nastavení uložit. jestli si na pc neumíš nastavit statickou ip, právě jsi ztratil spojení - což je fuk, třetí router je nastaven a teď můžeš jeho lan propojit s lan dolního druhého routeru.

- - -
je špatné, že místo uvažování zmiňuješ popis podle jakéhosi návodu, aniž bys chápal co děláš a jestli jde skutečně o tvůj případ. nakresli to v ascii-art, ale cizím videem se nemá cenu zdržovat.
především bude dobré si uvědomit, jaké adresy ti posílá "anténa" a jaké jsou lan adresy druhých routerů. pro funkci routeru se ty rozsahy musí lišit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny