Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tip: pokud nefungují aplikace ve Win10 + 1 perla

Je to možný ty hovada, je to možný, že jsou v tom Microsoftu tak debilní?

Možná to tu proběhlo, ale pokud jsem dovolil v práci na několika PC nainstalovat zářijové "vylepšení" Windows 10 jménem KB4515384, tak začala většina aplikací padat po spuštění, týká se například našeho oblíbeného Windows Firewall Control nebo třeba VidCoder a další.

Řešení je jednoduché, prostě tu nepovedenou aktualizaci odinstalujete. (Ovladací panely - Odinstalovat program - Zobrazit nainstalované aktualizace a dát odinstalovat na týhletý.)

Proč to píšu až teď, já si dávám doma měsíční odklad aktualizací, protože za měsíc to přeci Microsoft opraví, takže se to nainstalovalo až dnes. A hádejte co? NEOPRAVIL, vysrali se v Microsoftu na to.

---

A slíbená perla na závěr:

Microsoft udělal super cool rozšíření pro OneDrive, jmenuje se to virtuální trezor a pokud Microsoftu nezaplatíte za Office 365 , tak si můžete takto zamknout celé 3 slovy tři soubory. ]:)

Mně to do OneDrivu dal Microsoft také. A tohle to vypsalo:

Seznamte se se svým osobním trezorem.
Název osobní trezor.lnk není v cloudu povolený. Prosíme odstraňte soubor osobní trezor.lnk.

Je to možný, že v Microsoftu opravdu nikdo neotestoval, že to v lokalizaci nebude fungovat? To je síla!

https://www.cnews.cz/tip-onedrive-osobni-trezor-dostupny/

Vypnout se to dá přes webové rozhraní OneDrivu, je to tam trochu chaoticky dané v nastavení.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prejdi na Linux...
Mlocik97 10.10.2019 18:01
Mlocik97
Nemozne. 1. DirectX12, tudiz hry jsou vyloucene. Klient je myslim do Steamu, zbytek hernich vyvojar…
RedMaX 10.10.2019 19:22
RedMaX
2: Funguje všechno i dokonce DropBox co přestal fungovat přes jejich vlastního klienta. Použij free… poslední
Rce 14.10.2019 02:56
Rce

Nemozne.

1. DirectX12, tudiz hry jsou vyloucene. Klient je myslim do Steamu, zbytek hernich vyvojaru na linux dlabe.

2. OneDrive nefunguje vubec, Google Disk tve oblibene firmy jen pres neoficialniho placeneho klienta.

3. Snad vsechny kvalitni open-source aplikace jsou dnes i pro Windows.

4. Dalsi aplikace, ktere mam koupene, nejdou na linuxu vubec: MS Office 2016, Corel Painter, Pinnacle Studio, Adobe Photoshop, Acronis True Image.

5. Dalsi aplikace, ktere maji jen horsi nahrady na linuxu, by sly ovladat jen ponekud komplikovane pres WINE: XnView, Total Commander, 7-Zip, PsPad.

6. Linux nepodporuje muj hardware: klavesnice, mys i gamepad od Logitech maji nastavovaci funkce jen pod Windows aplikaci, Xbox wireless gamepad funguje jen pod Windows 10. MSI Afterburner pro ovladani graficke karty - vetraky, pretakt funguje jen pod Windows, linux nema adekvatni nahradu.

Takhle bych asi jeste dokazal pokracovat. Nerikam tim, ze je linux na prd, sam jsem ho urcitou dobu take pouzival, ale je treba na to myslet uz pri stavbe PC a vyhnout se hardwaru, kde pri pouziti na linuxu prijdu o nektere funkce. Stejne tak bych se musel naucit delat v jinych aplikacích, ktere na linuxu jsou anebo uplne zmenit zpusob prace, protoze neco co jde nejak na Windows, jde na linuxu uplne jinak. Proste prechod na linux, jak ho casto propaguji fanousci linuxu konci nasledne novou instalaci Windows a odvrhnutim linuxu pro nepochopeni jeho filozofie, nedelal bych to bez hlubsi znalosti toho, co pouziva uzivatel za hardware a software.

2: Funguje všechno i dokonce DropBox co přestal fungovat přes jejich vlastního klienta. Použij free klienta RClone Browser.
3. Ale hlavně pro Linux.
4. Existují plnohodnotné náhrady, jen namátkou: MS_Office=LibreOffice, Pinnacle Studio (u mne to je sprosté slovo)=KDenLive...
5. XnView je pod Linuxem lepší, TotalCommander=Třeba WCM, 7-Zip=mnoho pakovacích programů, PsPad chodí v pohodě pod Wine.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru