Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno tiskarna - Dala jsem si doplnit cartrige a stale mi to piše že nemám barvu.

Jezisi....:-)
Ja narazam na nieco uplne ine, a samemu sa mi to dost blbo vysvetluje...heh

Nemozes toto brat ako "nevyuzivanie" sluzieb Canonu. Je to ako napr. strkat do Ziguliaka palivove cerpadlo z Volgy. Podla teba si tiez len "nevyuzil" sluzieb vyrobcu Ziguliaka. Mozno tam aj pasuje a funguje, otazka je dokedy a s akou kvalitou. Pretoze cerpadlo vyrobcu A, strkas do auta vyrobcu B.

Ide tu skratka o to, ze ked nepouzivam vyrobcom predpisany spotr. material (ktory vyvinul vyrobca, predava ho, a s danou tlackou je plne otestovany, pretoze ho fakticky vymyslel, ako aj tlacku), tak nemozem cakat nejaku extra kvalitu a v pripade problemov nemam co vykrikovat.

Je to ako s piratenim CDcok. Kupis si piratsky album, hudba je ta ista, ale cdcko je noname shit za 5.50 a je to napalovane z mp3, ktora (kedze je to stratova kompresia) uz nikdy nebude mat 100% kvalitu CD (aj ked je strata kvality skoro nepocutelna - ako u koho). Ide tu o to, ze dostanes stejne vyzerajucu napln (navonok), aj tlaci rovnako (takmer tak kvalitne jak origos), ale skratka to nieje original.

Takze ked si kupim atrament od Jozka Mrkvicku a naplnim nim (hoci aj prazdnu originalnu cartridge), tak uz si vlastne vyrobcu tlacky ( a spotrebaku k nej) okradol, pretoze si kupil atrament od ineho vyrobcu, bohvieakeho zlozenia a kvality (kedze Jozko Mrkvicka nepozna presne zlozenie orig. atr.)

Este jeden priklad. Predstav si, ze mas updaty na Windows. Su platene, ale mozes si zonhat nejake upravene (alternativne) update, pracujuce takmer rovnako dobre. (toto je analogia k strkaniu neorig. naplni do tlacky).
No a tieto neorig. updaty tam sice funguju, ale robia o dost viac problemov, ako originaly.
Funguju tam, ale robia furt nejake problemy. Kupou alternativnych updatov si skratka dal zarobit inej firme, namiesto vyrobcovi windowsu. A potom este kricis kadetade na forach, ze mas problemy s tymito kadejakymi dobabranymi zlepencami - neorig. updatmi. Nik ta nenuti kupovat originaly, ale ked si radsej kupi pochybny smejd, tak potom neplac. Z penazi za originaly vyrobca financuje kopu inych veci, nikde sa nestratia, takze vo vysledku takto uzivatelia sami sebe podpiluju konar. Je to podobne, ako ked kradnes software. To by si tiez mohol nazvat "nevyuzitim sluzieb" vyrobcu software, a "vyuzitim sluzieb" crackera, ktory ti ho crackne. :-)

Uz neviem vymysliet ziadne poriadne prirovnanie, ako to popisat dufam ze je to dost pochopitelne. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny