Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ake chladenie na procesor? vodne alebo vzduchove

Klasicke vzduchove chlazeni je o tom, ze ti rozprskne teply ohraty vzduch po cele skrini se vsema komponentama. Nicmene casem se vzduchovy zpusob chlazeni zlepsil ruznyma vychytavkama:
-zdroje se umistily dolu a do hlavniho vzduchoveho okruhu se nezapojuji.
-procesory maji diky tomu vic mista a velky 120mm zadni ventilator dokaze spolu s ventilatorem na vezovem chladici odsat ohraty vzduch ze skrine velmi rychle.
-ssd nejsou na chlazeni narocne, prilis netopi a mohou byt umisteny na zadech skrine, tudiz do procesoru uz nechodi ohraty vzduch diskem zepredu skrine.
-grafiky mohou mit zcela samostatne radialni chlazeni a vzduch do skrine nevypousteji, ale jsou pak hlucne.

Temato zmenama se dospelo k tomu, ze vest teply vzduch kapalinou nekam na horni nebo predni hranu skrine a rovnou ho vhodne umistenyma zebrama s ventilatorem vypustit ven uz neni tak vyhodne.

Jak uz je tu napsano, jestli vodni nebo vzduchove chlazeni zalezi na tve penezence a na prikonu procesoru a grafiky, u tech nejvykonejsich, ktere take nejvic hrejou se furt muze vodni chlazeni vyplatit, ale neni to oproti vzduchu zadny velky rozdil.

Pro jednu nebo druhou moznost se teda musis rozhodnout sam na zaklade tve konkretni situace nebo proste jen pro to, ze to tak chces mit. Ani jedna volba nebude spatna, pokud system chlazeni udelas dobre a nakoupis kvalitni chladici komponenty.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny