Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ake chladenie na procesor? vodne alebo vzduchove

Temato zmenama se dospelo k tomu, ze vest teply vzduch kapalinou nekam na horni nebo predni hranu skrine a rovnou ho vhodne umistenyma zebrama s ventilatorem vypustit ven uz neni tak vyhodne.

Tomu nejak presne nerozumim, mohl by jsi to trochu rozvest ? Hlavne ty hrany skrine a vcem je to nevyhodné.
Prave naopak bych rekl, ze odvodit teplo z CPU pres chladici zebro primo ven je spise vyhodné, kde CPU chlazené teplo odvadi zebrem primo ven bez toho, aniz by zahral interiér PC bedny je spise pozitivni.
Pumpa, chladici hlava taky neni zahrivana teplym vzduchem z GPU jak klasické CPU AIR chlazeni, na které pusobi teploty okolnich komponentu. Tak AIR cooling kdyz se opravdu zahraje funguje v podstate jak klasicky radiator a vyhriva cely interier :-)
Co se tyce tech rohu, tedy nevim co presne myslis a proto se ptam, ale dual_fan fixovany v horni casti maji pritok studeného vzduchu primo z celniho FAN. Single FAN které jsou v zadni casti taky nejaky problém kde usnadnuje prednim FANs fakt, ze jim nestoji nic v ceste. Mimo vyjimky, jinak vzduch z celnich FAN je primo pres AIR Cooler a nasledovne odveden zadnim FAN ven.
* Ono na papire a v realite to zpravidla vypada vse trochu jinak. Proc diskutovat. Staci si vzit bodovy teplomer a ty teploty si zmerit U WC uvidis vysi teploty vice ve spodni casti kde je GPU, u AIR cooling je to cely stred. At AIR nebo AIO maji své negativni a pozitivni stranky. Rad bych dodal, ze dnes kdyz pominu ten odpad, ty AIO jsou podstatne lépe zpracovany a nejaké hucici pumpy (ono to v podstate neni pumpa jako takova, ale rotujici lopatky) jak tomu bylo pred 3 lety uz nejak nepotakas. (samozrejme je to o modelu a na pouzitych realnych podminkach).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny