Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký typ připojení monitoru?

Mohl by jsi mi jen ze zvědavosti uvést jeden příklad pro neběžnou podmínku, která by se tazatele mohla reálně týkat když je zminuješ?
Už v základě míchás anologový a digitální signál což už samo osobě stejné není . A každý z uvedených má své limitace, ať v rychlosti přenosu , použitých Hz při určitém rozlišení, možnost či nemožnost přenést i audio signal viz analog & digital. Všechny HDMI kabely také nejsou identické, a nemusí disponovat stejným zapojením (19,29) pinsOUT Ethernet, CEC, ARC etc.

O stínění kabelu jsi nikdy neslyšel ? Viz převzato za to že :
Jednotlivé vodiče kabelů mají svoji vlastní izolaci zpravidla plastového původu a následně jsou kroucený a celý svazek je obalen jednou nebo dvěma ( dnes může bezně vidět až trojté stínění) hliníkovými vrstvami , případně pletené hliníkové fólie.
Kromě toho jsou na většině (analog /digi) VGA/DVI kabelů ještě ferritové prstence proti rušení. Obalové fólie jsou s konektorovou hlavou zpravidla spojeny pouze na jedné straně, aby se zabránilo "tvorbě antény“. Předešle zmíněný feritový prstenec pak slouží k potlačení vysokofrekvenčního šumu.
U metalických (kovových) kabelů se používá z toho důvodu , protože ony samy fungují jako specifický druh antény.
Feritové prstence pak zabraňují elektromagnetickému rušení v obou směrech, to znamená, že dokáží zabránit tomu, aby video kabel sloužil jako zářič elektromagnetického rušení, a současně, aby nepřijímal elektromagnetické rušení z okolí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny