Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako sprevadzkovat internu wifi na VM (Virtual Box)

V ramci testovania a toho, ze uz mam konecne nb, ktory to zvladne som sa rozhodol iste veci testovat priamo u seba na nb. Bohuzial nedari sa mi rozbehat moju wifinu na virtualne masine.
Mam debian, kde mam v nastaveniach VB nastavene, ze moja wifi je zbridgovana s virtualnou eth0 kartou na debiliane. Net funguje, ale ja by som mal rad pristup k samotnej wifi z virtualu a to mi uz nejde.
Pokusil som sa dostat ovladac mojho Realteku 8822BE niekolkokrat do systemu, naposledy dokonca cez oficialnu repo realtek-firmware, ktory prebehol uspesne a mal by obsahovat ovladac mojej sietovky, ale bez uspechu.
Nevidim nic na lsmod, lspci, iwconfig, proste system tu sietovku nevidi, iba tu virtualnu, s ktorou je wifi zbridgovana.
Riesil uz niekto nieco taketo?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tuto chalan pise, ze to nie je mozne, ze mam pouzit len usb adapter, potom nechapem ako je mozne, ze… nový
fleg 02.11.2019 18:13
fleg
Jedina moznost... kecaj blbosti. poslední
Tbrthg iodzvj 02.11.2019 19:16
Tbrthg iodzvj

Tuto chalan pise, ze to nie je mozne, ze mam pouzit len usb adapter, potom nechapem ako je mozne, ze niektorym z vas to ide?

If you have multiple physical network adapters on the host machine, you should select the correct adapter in VirtualBox network settings. On the screenshot below you can see two physical network adapters – Ethernet adapter and Wi-Fi adapter . If you use the bridged mode for a wireless network adapter, you cannot use low-level features of that Wi-Fi adapter in a guest operating system. For example, you cannot select Wi-Fi networks to connect to, enable the monitoring mode, etc. Instead, you need to connect to the Wi-Fi network on the host machine. If you have to use all features of the Wi-Fi adapter in the guest OS of the VM, use a USB Wi-Fi adapter and the USB Pass-through feature as explained in the blog post about installing Kali Linux on VirtualBox.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru