Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dell D630 problémy s nabíjením baterie

Ahoj. Nedávno jsem pořídil starší notebook Dell D630C doslova za hubičku jako dočasnou náhradu za rozbité Lenovo které čeká na nové šasi které prasklo. Nutno dodat že desítky na tom s rozšířením paměti na 4gb a lepším pevným diskem lítají docela svižně nicméně problém tkví v nabíjení. JEstli je baterie původní(Notebook dle štítků a nálepek prošel před nějakou dobou repasí) nevím v každém případě jí nelze jakýmkoliv způsobem nabít. Podle informací z HWinfo je baterie opotřebená z 36%, v BIOSU je u baterie uvedeno "performing normally". Ovšem jakmile připojím nabíječku(univerzální adaptér, napětí správné 19.5V výkon dokonce vyšší než je třeba 70W), dioda na baterii která má svítit zeleně se tak rozsvítí ale jen na vteřinku, pak začne blikat oranžově.

Vždycky 4xoranžově 1xzeleně což je dle výrobce "Temporary battery fault". BIOS hlásí u baterie Idle state, windows pak připojeno, nenabijí se. Nabíjet začne pouze na chilku pokud baterii vyjmu a ihned jí vrátím zpět. Pak se závada opět objeví.

Oficiální diagnostická aplikace Dellu v rozporu s tím co tvrdí BIOS neprojde testem baterie s výsledkem "selhalo"

Co jsem zkusil

Update BIOSU
Reset BIOSU
Odinstalovat a znovu nainstalovat ovladače BAterie
Očistit kontakty na baterii i v notebooku
Jiný napájecí zdroj

Proč se ptám, co jsem tak četl tak tohle může údajně souviset se závadou na desce popřípadně v DC konektoru který je ale bohužel přiletovaný k desce....ale nejeví se nějak vylomeně. Tak bych se rád nějak pojistil a ujistil v tom co si osobně myslím. Že baterie je po smrti, a notebook ji v rámci bezpečí odpojil nabíjení(Víme přeci co dokáže Li-ion článek)Jak známo tyhle baterie na sobě mají vlastní ukazatel stavu a pokud ho stisknu tak se neukáže vůbec nic. Baterie se zkrátka jeví úplně mrtvá.

Notebook bych si i přes jeho stáří rád nechal protože narozdíl od mého Lenova tenhle vydrží svou konstrukcí poměrně dost, navíc klávesnice je na můj vkus lepší jak chiclet nesmysl na mém běžném stroji, na staré hry stačí taky a uživatelsky je taky dosti svižný.

Děkuji moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máš nějaký multimetr, aby si s ním změřil potřebné napětí, a případně ne/přerušené spoje v okolí DC…
Venca666 02.11.2019 22:46
Venca666
Máš nějaký multimetr zbytečně složité, jednoduchý a spolehlivý postup je už v první odpovědi od Kur…
jirka44 03.11.2019 08:40
jirka44
Tojo, ale potom se nebude vědět jestli někde není" studeňák".
Venca666 03.11.2019 11:53
Venca666
Ale no tak. Jestli tam je, tak se to zařízení prostě vypne. Samo. Kapišto? poslední
Kurt 03.11.2019 12:20
Kurt

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru