Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s mikrofonem (součást webkamery)

Logitech C 170. Najednou jsem zjistil, že mikrofon nefunguje ve Skype, asi po několika týdnech od posledního použití. Video OK. Nefunguje ani v aktualizovaných Windows 10, kontroloval jsem veškeré nastavení systému (soukromí, všude povoleno). Nikde žádný vykřičník, prý vše pracuje správně.

Když dám test a vyloženě ji dám k puse či do ni klepu, jakýsi hodně zvuk je zaznamenán, je to ale naprosto nepoužitelné. Vyzkoušel jsem jiný USB port, nainstalovaly se ovladače a najednou to fungovalo normálně. Ale jen jednou; pokus číslo dvě, a zase nic. Stejné v předchozím portu, dalších portech.

Měl jsem podezření, že na vině by mohla být poslední aktualizace Windows. Než bych ale zkusil odinstalovat, pustil jsem starší PC s neaktualizovanými (zákaz winupdate) W7 a je to stejné. První pokus, vše funguje, druhý, jako na tom hlavním PC.

Je kamera na sběrný dvůr? Zaráží mě, že ale jednou to vždy zabere a pak utrum. Pokusem na dvou PC bych snad měl možnost nějakých problémů s Windowsy/ovladači vyloučit. Nebo může být problém jinde?

Díky za reakci.

Už mi odešly ty webky tři, asi se na to vykašlu, u PC to prostě mít nebudu. Skype jsem si dal na mobil (bez dat, jen via wifi), stejně to na PC zapnuté nemám a pouštím to jen velmi zřídka a plánovaně. Nebo zkusím na mluvení sehnat nějaký lowendový mikrofon za pár kaček a připojím ho do jacku v PC.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny