Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s najetím PC

Dobrý den, na mém počítači se bez jakékoli změny v hardware začal projevovat problém, že mi nejde zapnout počítač. Mačkám opakovaně zapnutí na klávesnici a nebo i na skříni a počítač najede vždy až po několikátém stisku jednoho z tlačítek. Že by zlobil spínač bych asi vyloučil, protože se to chová stejně při stiscích tlačítka na skříni i na klávesnici. Kolega mi říkal, že by tipoval nějaký odcházející kondenzátor. Buď na desce, nebo ve zdroji. Přesto se chci tady ještě poptat na názor zkušených lidí. Jo jediná změna, kterou jsem tam pár dní před tím dělal, byla nová instalace Windows 10, ale tomu bych to asi nepřikládal.
Děkuju za reakce.

Předmět Autor Datum
Podíval ses teda na ty kondenzítory?
karel 05.11.2019 17:12
karel
Ano vizuálně. Zatím jen na základní desce. Tam se žádný nenafukuje, ale ve zdroji jsem ještě nekouka…
mils 05.11.2019 17:20
mils
Tak, abych tu dokončil ten můj případ. Výměnou zdroje se veškeré nestandartní chování opravilo. Ten…
mils 09.11.2019 20:36
mils
Ještě jeden dodatek. Opravdu byl ve zdroji nafouklej elyt 2G2 na 10V. Po výměně zdroj šlape, nic mén… poslední
mils 24.11.2019 01:49
mils

Ano vizuálně. Zatím jen na základní desce. Tam se žádný nenafukuje, ale ve zdroji jsem ještě nekoukal. Kamarád mi přinese na odzkoušení jiný zdroj abych vyloučil ten. Pravda, že by se při odcházejícím kondu ve zdroji mohlo zvětšovat zvlnění. No uvidím až po té výměně zdroje, zda bude změna.

Ještě jeden dodatek. Opravdu byl ve zdroji nafouklej elyt 2G2 na 10V. Po výměně zdroj šlape, nic méně já už mezi tím koupil nový a tak tento starý zdroj matador zůstane ve skříni jako náhradní a hlavně zkušební při potížích na počítačích kamarádů a rodiny.
To jen tak na doplnění celé situace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru