Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba noveho PC

- Xbox jsem pouzival (mel jsem odemklé) ve vyvojovem prostredi, vim kolik bylo ceho dostupného (az po roce teprve Microsoft uvolnil pro vyvojare 9 GB RAM, s 3 GB rezervaci pro OS) a nejakou dobu jsem se o SW na konsolich zajimal (me hlavne zajimali aplikace UWP), tak si troufnu rict, ze o tom o neco vic vedet budu (coz ze mne samozrejme hned nedela vseznalého) a né, market segment Console a Desktop neni to samé. O IT prece jen neco vis, tak me jen nektera tvrzeni prekvapuji jako ze posledni Jaguar ma vykon slabsiho QuadCore od Intelu, nebo ze konsole a PC je to samé..

[Ilustracni obrazek]:
https://en.wikichip.org/w/images/f/fa/scorpio_engine_block_diagram.png
* Az na to ze podporuji stejné instrukce, nemaji spolu nic spolecného, zpusob vyuziti mezipameti , pouzivaji Hot Chips, CPU a GPU obousmerné sbernice, nejbliz by melo nejaké APU. Bavime se o zcela odlisné platforme. Operacni systémy jsou o necem jiném. .

Soucasnych 8 Core

- Psal jsi o poctu cores né o vykonu. Nebo napis "vyjdou konsole s vykonejsim CPU" a né "vyjdou konsole s 8 x Core" protoze konsole s 8Core uz vysli pred par lety. Pak to vypada ze to pises podle toho jak se ti to hodi i kdyz vim ze to neni pravda :;)
Windows 8 na konsolich snad nemyslis vazne. O jakych omezenich se bavis ? XBOX bezi na jadre OneCore - operacnim systémem Windows 10 ktery neni v nicem omezenej, je jen adaptovan vyvojem pro console.

A co se tyka OS na konzolich, tak v Playstationu je customizovane FreeBSD, takze system podobny OS, ktery bezi i na PC

Ano, na PS4 je UNIXovy Orbis OS na zaklade FBSD to je pravda. FreeBSD nainstalujes i na Raspberry s CPU ARM, co z neho PC nedela.

Soucasnych 8 Core Jaguar konzole je ale vykonne jako slabsi 4 Core Intel PC

- Soucasny Jaguar je podstane vykonejsi jak nejaky QuadCore od Intelu. Navic dnesni konsole pouzivaji (sdili pro CPU & GPU) pamet typu GDDR5 (na PC nic takového neexistuje), taktované na 6,8 Gbps a Scorpio Engine umoznuje hrani i na 4K kde jsme sakra daleko od vykonu "slabsiho QuadCore od Intelu".
* Mozna mas namysli 6 let stary XBOX, nebo PS, urcité né v takové podobe jak ho ma PS4 PRO nebo XBOX X.

[XBOX CPU & GPU]
Vice o AMD Xbox One X GPU : https://www.techpowerup.com/gpu-specs/xbox-one-x-gpu.c2977

[Scorpio Engine]
https://en.wikichip.org/wiki/microsoft/scorpio_engine : Co to ma spolecného s PC ? :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny