Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde nějak zastavit/přepnout blánu subwooferu na jinou?

Zdravím,

Měl bych takový dotaz, nezabývá se to přímo PC ale zvuku(reprobeden) Jdu k věci, mám prostě prosbu jestli jde nějak v součástí windows nastavení, či nějakém programu třetí strany nastavit to, aby ty dva jak mají červenou blánu vypnout(jakože) ať hraje jen prostřední subwoofer. A z těch jak mají červenou blánu hrál jen zvuk.

Doufám že to nějak jde.

Za kladné odpovědi, předem díky. ;)

Předmět Autor Datum
Nejde. Pretoze nikto nerozumie co chces. Chces vypnut tie cervene, navyse akoze a hned na to chces,…
fleg 08.11.2019 23:56
fleg
Asi chce aby bocne nehrali subbassové pásmo, ale len basy, stredy a výšky. Zatiaľ čo by subwoofer hr…
Mlocik97 09.11.2019 09:48
Mlocik97
Neboj ja som tusil co asi chce spravit, nicmenej on si tam v tej poziadavke logicky odporoval, prost…
fleg 09.11.2019 13:13
fleg
Diferencovaný zvuk do repro je súčasťou koncového stupňa výkonnostného zosilňovača, nie OS Windows.…
Nuda 09.11.2019 09:46
Nuda
Tvoje požadavky se nědělají softwarově, ale hardwarově. S tvými znalostmi je to nemožný, ale někdo,…
Prasak 09.11.2019 13:40
Prasak
Ja doplnim a o toto z wikipedie, kde je to celkom jasne (a spravne popisane). Subwoofer je doplnkov…
fleg 09.11.2019 13:45
fleg
ten 12" basák v té bedně má pásmo od 30hz: https://www.muziker.cz/fenton-spb-12# co by teda měla hrá… poslední
lední brtník 09.11.2019 13:47
lední brtník

Neboj ja som tusil co asi chce spravit, nicmenej on si tam v tej poziadavke logicky odporoval, proste som len chcel, aby svoj dotaz rozumne preformuloval.
Inak zrozumitelna odpoved (nie ta od Nudu) je, ze to kam posle aky signal riesi zosilovac/zvukova karta na pc, pripadne sa to riesi na urovni repro vyhybkami.

Diferencovaný zvuk do repro je súčasťou koncového stupňa výkonnostného zosilňovača, nie OS Windows.

Nejaká panenská blana s nadá odstaviť, leda ak skôrnatená, pavučinová, pevná blana starej panny učiteľky na penzii.

Volá sa ten cukajúci xindel, reproduktorová membrána v koši, ktorá je popoháňaná v sínusoide (el.impulzom priťahovaná alebo vytláčaná podľa polarizácie) cievkou z lakovaného medeného drôtu, ktorá je situovaná v štrbine permanentného magnetu.

Tvoje požadavky se nědělají softwarově, ale hardwarově. S tvými znalostmi je to nemožný, ale někdo, kdo se vyzná v audiotechnice a elektronice by to zvládnul. Nebude to zadarmo.

Mimochodem - pokud chceš odstavit ty dva basáky s červenými závěsy a nechat basy jen na subwooferu, tak to bude hrát hnusně, vhodný akorát na hiphop, protože budeš mít díru ve spektru mezi nízkými basy ke středům nahoru. Oblast vyšších basů a nižších středů hrají právě ty velký repráky. Ale když se tak dívám na ty bedny, tak jsou to nejspíš jen dvojpásma, takže by ti ani ty středy nezůstaly. Jen by to dunělo a syčelo.
Pokud chceš snížit basy u těch velkých beden, tak lze do těch beden zabudovat frekvenční výhybku. Opět práce pro někoho, kdo se vyzná v audioelektronice.

A ještě tu mám řešení, jak ty velký repráky s červenou "blánou" vypnout:
[77421154.JPG]

Ja doplnim a o toto z wikipedie, kde je to celkom jasne (a spravne popisane).

Subwoofer je doplnkový reproduktor reproduktorovej sústavy, určený na vysielanie zvuku "basovej frekvencie" - obvykle 20 Hz - 250 Hz. Subwoofer sa používa ako samostatný, jediný reproduktor slúžiaci zároveň pre viacero audio kanálov.

Pri zvukových signáloch pod 100 Hz nie je ľudský sluch schopný rozpoznať smer odkiaľ sa zvuk šíri. Preto v reproduktorovej sústave nie je potrebných viacero basových reproduktorov, nakoľko ich počet už výraznejšie nemení kvalitu audioreťazca. Viacero basových reproduktorov je potom kvôli úspore miesta a ceny jedného reproduktoru nahradených jediným - subwooferom. Pre stereofónny posluch sa používajú relatívne malé reproduktory zámerne vyrobené tak, aby vysielali signál s frekvenciou nad 100Hz. Signály nižších frekvencií sa z oboch kanálov zlúčia a privedú do subwooferu. Subwoofer má spravidla veľký objem, rádovo až desiatky litrov a je osadený jedným, alebo viacerými reproduktorami.

Ako som pisal vyssie to na aky vystup sa posled aky signal/frekvencia rozhoduje zosilovac/zvukova karta.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru