Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB Flash Disk Nebootuje

Zdravim, mam na USB nahrany Windows 10 64Bit, nahrany pres program Windows USB DVD TOOL od microsoftu, kdyz restartuji ntb, a jdu do boot menu, tam flash disk vidim, kliknu na nej, a notebook jen hlasite pipne, a nic.. zkousel jsem i windows 7, a delo se uplne to same, jelikoz nemam Dvd mechaniku tak nemam jinou moznost installace windowsu nez pres USB, v biosu je vyber toto

Legacy Support Disabled,Secure boot enabled,
Legacy Support Disabled,Secure boot Disabled,

legacy support enabled tam neni ani, muze mi nekdo poradit? Flash Disk byl koupeny Dnes, jedna se o flash disk 8 GB, USB 2.0.

Notebook:

HP PROBOOK G430 G3

Intel Core i3 6100U
4GB RAM DDR3
SSD 128 GB
Intel hd 520

jeste podotknu ze se jedna o originalni windows.
Diky.

Předmět Autor Datum
V Bios vypni SecureBoot. Dobré skúsenosti s vytvorením bútovačky na fleške USB mám s Rufusom. (Je t…
Nuda 13.11.2019 06:43
Nuda
https://support.hp.com/in-en/document/c04831065 poslední
Poradim 13.11.2019 15:12
Poradim

V Bios vypni SecureBoot.

Dobré skúsenosti s vytvorením bútovačky na fleške USB mám s Rufusom. (Je to free SW, rufus-2.12.exe)

Zmaž USB (hlavne zmaž prvý sektor, ideálne stačí zaškrtutá fajka v HDDLLF.4.40.exe), znovu naformátuj USB predvoleným formátom alokačnej tabuľky pre ISO W10 a v Rufuse sprav odznovu bútovacie médium na čistej USB fleške.

Ešte v spustenom W10 vypni v správe napájania Fastboot (rýchly štart), prepni sa z UEFI na Legacy ak budeš inštalovať na MBR.

GPT je rozsekaný moloch, pre domácnosť zbytočnosť v prípade, ak nepoužívaš disky nad 3TiB, nevyužívaš multiboot s viacero systémami nad štyri primárne oddiely a hlavne, ak si spravíš Image, bitovú zálohu čistého, vyladeného systémového oddielu niekam bokom.

Čistá inštalácia Windows x64 bit. sa robí na pevný disk z ISO W10, tiež najprv zmazaním nultého sektora na aktívnom a primárnom oddiele nástrojom Diskpart.exe - Clean - Set Active (Postup si vygúgli, ako sa listuje v príkazovom riadku po pevnom disku v Diskpart.exe spolu s príkazmi). Inteligentný inštalátor desiny by mal pred inštaláciou nastaviť prvý oddiel (cca 350MiB) so zavádzačom, ako Aktívny a Primárny a skryť jeho prvé veľké písmeno abecedy pred nenechavými zrakmi užívateľa v gr.prostredí spusteného OS Windows.

Zmazanie nultého sektora na pevnom disku je velice dôležité pre ozaj čistú, panensky nepoškvrnenú inštaláciu, aby nevznikali nejaké SW, HW, rootkit, keylloger, apod. problémy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru