Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Baterka počítače

Dobrý den, poslední dobou mě trápí baterka notebooku. Notebook se vypíná když má stále 50% baterky (hlásí 2 hodiny do úplného vybití). Podle battery report se mi kapacita držela vždy okolo 47-45 tisíc mWh. Za poslední 3 dny to ale skočilo na 30 000 mWh. (viz obrázek) Nějaké nápady čím to může být, popř. jak to opravit? Jediný program který jsem instaloval byl voicechanger, ale ten jsem už odinstaloval a problém stále setrvává.

Předmět Autor Datum
Bat. je spotrebni zbozi. Ta tvoje prave doslouzila.
Poradim 13.11.2019 15:08
Poradim
až si koupíš novou baterku, nejvíc jí prodloužíš životnost tím, když bude ntb napájený co nejvíc ze…
lední brtník 13.11.2019 18:29
lední brtník
No nevím, zrovna jsem chtěl založit nové vlákno, že při trvalém napájení DELLu D430 ze sítě mi asi z…
jege 14.11.2019 17:54
jege
Notebooku už jsem měl hromadu (firemni Dell, IBM, teď už Lenovo, kdysi v prehistorických dobách Umax…
Jan Fiala 15.11.2019 08:08
Jan Fiala
Tak ta baterka je v DELLu je celkově nějaká "divná", minule jsem ji vybil úplně do 0 a pak se nechtě…
jege 19.11.2019 12:33
jege
dell má diagnostiku start F12 - boot menu - diagnostics . tá hovorí čo ? poslední
sakraforte 21.11.2019 11:14
sakraforte
Mohl by jsi ten NTB nechat chvili jen na baterii a na nabíječe a až poté vytvořit zvlášť raport podl…
HPET 13.11.2019 18:38
HPET
Děkuji, postup jsem vyzkoušel. Asi tomu rozumím tak že zývažné chyby tam nemám, nebo dá se nějakých…
jirkaaaaa 15.11.2019 09:39
jirkaaaaa

až si koupíš novou baterku, nejvíc jí prodloužíš životnost tím, když bude ntb napájený co nejvíc ze sítě. jestli jedeš skoro pořád z baterky, může být do roka nejpozději do dvou po ní.
nepíšeš jak je stará a jak ji používáš, ale vypadá že to má za sebou. může přitom odcházet jediný článek, ale koupit novou baterku je jednodušší.

No nevím, zrovna jsem chtěl založit nové vlákno, že při trvalém napájení DELLu D430 ze sítě mi asi zrovna odešla baterka, jelikož po zapnutí NB naběhl, ale všiml jsem si, že kontrolka nabíjení bliká 1x zeleně a 3-4x oranžově, ovšem stav nabití je na 100%. Tak jsem vytáhl nabíječku ze sítě a NB chcípl. Znovu zapojení do sítě, zapnutí a DELL naběhl. Nabíjení bliká zeleno-oranžově. Po vytažení ze sítě se vypne.

Tohle mi to udělal už 2. NB, který při trvalém připojení do sítě časem odpálil baterku!

Notebooku už jsem měl hromadu (firemni Dell, IBM, teď už Lenovo, kdysi v prehistorických dobách Umax, Asus) a používám je na víc jak 90% trvale připojené k síti. Nestalo se mi, že by mi kvůli tomu odešla baterka.
Tvůj problém může způsobit vadný zdroj, přepětí v síti, ...

Tak ta baterka je v DELLu je celkově nějaká "divná", minule jsem ji vybil úplně do 0 a pak se nechtěla "chytit" a přestala fungovat i nabíječka. Koupil jsem použitou originální od DELLu, ta při předání na NB bez baterky fungovala, ovšem doma s baterkou ne, a pak již ani bez baterky. Pár dní jsem NB bez baterky používal s nabíječkou k HP 2510p, která měla stejnou koncovku a jenom o 0.5 V nižší napájecí napětí, a byť DELL "nadával", že to není originál a že funguje v nouzovém režimu, tak mi to na danou práci stačilo. Pak jsem zkusil tu nabíječku DELL z 2.ruky, a kupodivu fungovala, tak jsem zkusil připojit baterku a ta se začala nabíjet. Posléze jsem zjistil, že "ožila" i původní originální nabíječka.

Nedávno také najednou přestal fungovat na baterku a po odpojení od nabíječky se okamžitě vypnul, byť ukazoval 100% nabití. Kontrolka nabíjení přitom blikala 1x zeleně a 3x oranžově. Z pár dní používání na nabíječce jsem zaregistroval, že LED svítí zeleně, tak jsem odpojil nabíječku, NB normálně běžel za cca 2 hod. po odpojení stále ukazoval 95%. Přestal jsem to sledovat a za cca hodinku NB uspaný a po probuzení 6% a žádost o připojení nabíječky.

Mohl by jsi ten NTB nechat chvili jen na baterii a na nabíječe a až poté vytvořit zvlášť raport podle zapojení pomocí příkazu z příkazového radku jako správce :

powercfg /energy

Počkat do konce testu a následovně :

powercfg /baterryreport

Po provedení ten raport přiložit do tvého vlakna k možnosti porovnání zobrazenych hodnot ?
(jestli jsi to už dělal, tak budeš vědět kde ho najít, v opačném případě nahledni do slozky C:\windows\system32, nebo za ten příkaz pridej kam se má uložit, třeba rovnou do tvé domácí složky ve formátu .html)

Nebo alespoň zobrazené chyby :
[powercfg-energy-report-2.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru