Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemAnketa 'Philips 349X7FJEW' nebo 'Samsung C34F791'?

Zdravím,

plánuju si koupit ultra-wide monitor - nejspíš jeden z těchto dvou: Philips 349X7FJEW a Samsung C34F791. Vím, že tyto dva monitory jsou skoro stejné a tak je těžké říct, který by mohl být lepší.

Ten Samsung monitor by měl mít QLED podsvícení, což znaméná o trochu lepší barvy a hlavně kontrast, na druhou stranu jsem ale na Amaznu četl pár recenzí, že se jim po nějakém čase objevily mrtvé pixely, respektive, že na to jsou QLED monitory více náchylné - je to pravda?

PS: Ptal jsem se přímo Samsungu na podmínky reklamace v případě mrtvých pixelů a prý je možné případně aplikovat reklamaci i v případě jen jedno mrtvého pixelu, což je plus pro Samsung narozdíl od jiných výrobců.

Je tu někdo, kdo má s některým z těchto monitorů nějakou zkušenost (klady a zápory)? Doporučili byste mi radši nějaký jiný UW monitor? (3440x1440px, 34", VA/MVA)

Předem díky za odpovědi.

'Philips 349X7FJEW' nebo 'Samsung CF791'?

0%
0%
100%

Předmět Autor Datum
Mrtvej pixel a nějaká garance Samsungu akorát marketing a šaškárna o ničem,přečti si pořádně ty jeji…
sambilionk 15.11.2019 19:49
sambilionk
Díky za odpověď. Právě, že jsem tu informaci o reklamaci i jednoho pixelu nečetl v žádné reklamě ne…
Tex 15.11.2019 20:10
Tex
No pak je asi jedno kterej z nich,ty mrtvý pixely těma trpí všechny značky výstupní kontrola děs.No… poslední
sambilionk 15.11.2019 22:34
sambilionk

Mrtvej pixel a nějaká garance Samsungu akorát marketing a šaškárna o ničem,přečti si pořádně ty jejich podmínky ,to máš u každýho monitoru že můžeš vrátit do 14 dnů bez udání důvodu.:-)

Panely budou stejný bo ty prohnutý dělá jenom Samsung je to jejich patent tj je v tom Philipsu panel Samsung - zbytek o elektronice....Já bych vzal na takhle širokej úhel IPS s lepším pozorovacím úhlem. https://www.czc.cz/lg-34um88c-p-led-monitor-34/197081/produkt

Díky za odpověď.

Právě, že jsem tu informaci o reklamaci i jednoho pixelu nečetl v žádné reklamě nebo na webu, ale řekla mi to přímo podpora Samsungu. Ale podmínky si radši i tak tedy přečtu.

Co se týče toho LG, obecně se mi nechce jít do IPS, zejména kvůli hrozné černé (líbí se mi, když černá je skoro fakt černá, např. při koukání na film při zhasnutých světlech atd.) a radši bych i vyšší frekvenci - což ve stejné cenové kategorii nabízí právě VA monitory. Myslím si, že u těch prohnutých monitorů je pozorovací úhel vykompenzován právě tím prohnutím a v podstatě vždy se dívám na monitor jen přesně uprostřed. PS: Aktuálně mám TN, takže všechno ostatní bude lepší :-D

No pak je asi jedno kterej z nich,ty mrtvý pixely těma trpí všechny značky výstupní kontrola děs.No u toho Samsungu a pixely prostě obyč opičárna ,třeba iiyama jako jediná opravdu něco garantuje tj měsíc od koupě jestli se ukáže mrtvej pixel tak to uzná .:-)

reklamační protokol sepsaný mezi prodejcem a koncovým spotřebitelem, dle kterého je zřejmé, že spotřebitel výrobek reklamoval do 3 dnů od data prodeje

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru