Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem windows 10 špatně se spouští

Dobrý den, mám takový zvláštní problém a už nevím co s tím, cca před 3 týdny jsme přešel s windows 7 na 10 za pomocí aplikace přímo od Microsoftu který vše přeinstaloval ale soubory a aplikace zachoval, vše fungovalo jak mělo ale pak prostě teď už to dělám každý den pokaždé, když PC pustím jakoby poprvé tak když chci cokoliv pustit tak se celý pc seká zasekává a je pomalý a když něco chci spustit tak se to otevře ale vzápětí napíše program neodpovídá a vypne se to, ale jakmile pc restartuji ručně tlačítkem nebo v lište restartovat a pc se jakoby pustí po druhé tak jede už jak šlak tak nevím, zkusil jsem v nastavení obnovit do továrního nastavení samozřejme vše z pc smazal ale problém stále přetrvává a přijde mi že po té obnově do tovární nastavení je to ještě horší před tím se aspoň něco spustilo ale sekalo se to teď už se to ani nespustí.už si fakt nevím rady co s tím nebaví mě pc pouštět na dvakrát ale nechce se mi ani kupovat windows 10 na cd s klíčem a všechny disky naformátovat a udělat novou instalaci i když by to možná pomohlo ale možná taky ne. Prosím moc o radu už si nevím rady. a starý windows jsme vymazal ve vlastnosti vyčistit disk jako správce a zaskrlk jsme políčko odstranit předchozí verzi windows.

Pc mám docela silný.
procesor AMD FX 6300 4.0GHz
32gb ram
3 disky 240gb ssd s windousem čiste, 120gb ssd na osobní věci a 1tb na hry atd
grafika GEFORCE GTX 750TI 2gb
základní deska Msi 970 gaming
Změna kategorie, původně: Software. Windows jsou operační systém. (karel)

Předmět Autor Datum
Osobne bych udelal cistou instalaci W10 - ne upgrade. Licenci uz mate, neni duvod cokoliv zachovavat…
lucifer 18.11.2019 21:32
lucifer
Inovácia z W7 na W10 síce zachová osobné nastavenia a SW, ale v Registroch zostanú tisíce (6-7 tis.)…
Nuda 19.11.2019 07:28
Nuda
po 3 dnech a neustále formátování disků a nová instalace windowsu dokola a dokola, tak jsem zjistil… poslední
Tomáš B 20.11.2019 20:12
Tomáš B

Osobne bych udelal cistou instalaci W10 - ne upgrade. Licenci uz mate, neni duvod cokoliv zachovavat, data si zazalohujte na ten 1TB, a na 240GB nainstalujte W10 znova. Vytvorit si tim MS nastrojem bootovaci flashku, nastartovat z ni, a az se bude ptat co a kam - ne upgrade, nic nezachovavat, vybrat disk - a z nej vyhazet vsechny oddily - az pak na nej pustit instalaci.

- ty upgrady ze starsich win dopadnou obcas nedobre.

Inovácia z W7 na W10 síce zachová osobné nastavenia a SW, ale v Registroch zostanú tisíce (6-7 tis.) neplatných, hluchých kľúčov, ktoré odkazujú na pôvodné knihovne a nefunkčné *exe, čo spôsobuje problém.

Skúsil som zopárkrát použiť po Inovácii, RFA (Registry First Aid Platinum 11.3 spustený v Núdzovom režime W10), systém sa po reštarte zrýchlil, nesekal, bežal svižne, ale vykazoval v niektorých kľúčoch neriešiteľné premissions (prístupové práva), ktoré by manuálne opravoval jedine čiperný dôchodca s plnou penziou počas dlhých zimných večeroch.

Jedine čistá inštalácia z ISO W10 cestou nástroja Diskpart.exe - Clean - set Active, aby sa zmazal nultý sektor aktívneho a primárneho oddielu pevného disku, zaručí 100% chod desiny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru