Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úhlopříčka 4K televize

Dobrý den,

kvůli přechodu na DVB-T2 zvažuji nákup nové TV a potřebovala bych poradit, jaký rozměr je optimální pro nákup TV s rozlišením 3840 x 2160 bodů do panelákového obýváku. Starou TV máme 40" a zdá se nám dostačující, ale na internetu, třeba na stránce "Covybrat.cz" se píše "4K skutečně oceníte až na velké obrazovce nad 50". Může mi toto tvrzení někdo potvrdit nebo vyvrátit? Rozhoduji se mezi velikostí 43" až 55". Trochu mě mate, že rozlišení stejné 3840 x 2160 bodů mají televize v rozpětí od 43" až do 75". Dle zkušeností z počítačové grafiky vím, že určité rozlišení vypadá při určité velikosti obrázku dobře, ale pokud obrázek zvětším, tak při stejném rozlišení, čím větší, tím víc se rozostřuje. Nevím jestli toto analogicky funguje i u TV obrazu. Pokud ano, volila bych raději menší uhlopříčku. Ale pod těch 50" asi u 4K nemá smysl jít. Pozorovací vzdálenosti je cca 2,3 m.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hodně lidí nadává na přechod. DVB-T2 je nějak zmršené a né všude to funguje.
Cat 19.11.2019 21:00
Cat
To ani u tý DVB-T1 pokrytí mizerný i ve městech do teď, než se přechází na nový DVB-T2 ,díky kabelov…
sambilionk 19.11.2019 21:16
sambilionk
Ano, to je pravda, ta 10 let stará FullHD televize nám v podstatě vyhovuje, i ten set-top box na T2…
Markeeta 19.11.2019 21:32
Markeeta
Příznivý ceny byli a budou pořád navíc budou klesat a slevy "akce marketů" jsou na starý a výběhový… poslední
sambilionk 20.11.2019 00:00
sambilionk

To ani u tý DVB-T1 pokrytí mizerný i ve městech do teď, než se přechází na nový DVB-T2 ,díky kabelovkám a tomu že je to reklama a mezi tím film to moc lidí ale neřeší dneska.:-)

Trend dneska (to vidím i v práci) ihned kupovat celou tv když vyřeší set top box do litru,holt reklamní masáž funguje skvěle....Pamatuju to šaškování s DVB-T2 jak se připlácelo za všechno nemalej peníz co mělo něco s DVB-T2 před X lety a většina těch věcí je už ve sběrným dvoře aniž by tu funkci někdy využila to platí i o Tv.

Ano, to je pravda, ta 10 let stará FullHD televize nám v podstatě vyhovuje, i ten set-top box na T2 máme, takže varianta že u ní ještě nějaký ten rok zůstaneme je taky ve hře. O 4K televizi jsem začala uvažovat spíš z důvodu, že jsou teď celkem příznivé cenové akce, a kdyby nám ta stará telka třeba za rok klekla, tak zrovna nemusí být na trhu to, co by mi vyhovovalo. Ale je fakt, že ta stará TV je držák a má těžký stabilní stojan a ne ty debilní módní nožky, které jsou tak na převrhnutí. :-)

Příznivý ceny byli a budou pořád navíc budou klesat a slevy "akce marketů" jsou na starý a výběhový typy nebo na nicmoc levný 4K.Pokud teda není v plánu nějaká 100Hz QLED co psal lucifer jenže tam zas tak příznivé ceny nejsou,časem taky spadnou dolů....FHD absolutně stačí a není žádnej důvod vyhazovat prachy za levnou 4K Tv ,navíc může mít ta FHD delako lepší obraz.(záleží na modelu)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru