Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Facebook ban webu, který spravuji (údajně urážlivý obsah)

Ahoj všem,
vzhledem k tomu, že Facebook (FB) se mnou nekomunikuje, rád bych se zeptal vás, zainteresované veřejnosti, zda jste se někdy nesetkali s tím, že by FB banoval sdílení odkazů na vaše stránky?

Spravuji stránku (blog) https://odpojenymuz.cz/ a při sdílení jakéhokoliv odkazu na ni prostřednictvím FB se objeví hláška o tom, že web obsahuje urážlivý obsah, a tudíž na něj není možné odkázat. FB jsem kontaktoval už dvakrát přes tu jejich krkolomnou nápovědu, protože jiná přímější možnost asi evidentně neexistuje, ale bez reakce. Stále mně tak nebylo vysvětleno, co shledává FB na mém webu tak urážlivého nebo jestli ban uvolní.

Celá situace ve mně vyvolává určitou frustraci a zákonitě se mně v hlavě vynořují různé konspirační teorie, které bych nerad, zatím, nějak šířil, i když už jsem začal na blogu situaci rozebírat https://odpojenymuz.cz/category/technikalie/ ...

Máte s něčím podobným zkušenosti? Nevíte, jak se můžu v takovém případě bránit nebo jak můžu nějak příměji kontaktovat zástupce FB?

Předmět Autor Datum
co uděláš, když na tvém webu budu dávat linky na věci, které se ti nebudou líbit, nebo tě budou pošk…
touchwood 22.11.2019 09:06
touchwood
Díky za názor. Bohužel to jen nahrává těm konspiračním teoriím, které si pomalu formuji. Je smutné v…
Mára05 22.11.2019 09:27
Mára05
Ve skrytu duše jsem marně čekal, že FB udržuje pluralitu názorů Tak tomu snad nevěří nikdo. FB je k…
Wikan 22.11.2019 09:30
Wikan
Díky. Já nevěřil, ale ve skrytu duše doufal. No, alespoň mám teď otevřené oči ...
Mára05 22.11.2019 10:05
Mára05
To není názor, to je fakt. Fuckbook svým majitelům vydělává peníze, a tomu podřizuje vše. Kecy o něj…
touchwood 22.11.2019 09:45
touchwood
Bohužel to tak velmi pravděpodobně je. Otázka je - chceme to změnit? Není potom každý člověk, který…
Mára05 22.11.2019 10:46
Mára05
Nechápu takové lidi jako ty: Když ti Facebook činí takové bezpráví, tak jej místo "brečení na veřej…
host 22.11.2019 09:49
host
Díky za názor. Přiznám se, že jsem ještě nedávno měl stejný názor jako ty. FB jsem bojkotoval, do k…
Mára05 22.11.2019 10:03
Mára05
lhostejným přístupem nic neovlivním Nejde o lhostejnost, ale ignoraci. Bez čeho by Facebook nemohl…
host 22.11.2019 10:25
host
Nevím, možná máš pravdu. Přece jen bych rád ale zkusil chvíli do vody plácat. Třeba tím něco dokážu,…
Mára05 22.11.2019 10:44
Mára05
Ale jo, naděje umírá poslední. Fandím ti. ;-)
host 22.11.2019 11:54
host
Neudelas s tim nic a bud rad, ze ti jen blokujou web, taky muzou zabanovat tvuj profil. Mimochodem G…
RedMaX 22.11.2019 10:03
RedMaX
Díky za odpověď. Z mé zkušenosti je Google zatím, asi naštěstí, takový více mechanický. Jeho algori…
Mára05 22.11.2019 10:10
Mára05
Ale houby, dneska to všechno dělá automatika. Dokážeš si představit, jakou armádu lidí by museli nas…
MachR55 22.11.2019 10:19
MachR55
Díky za odpověď. No, jestli jde v banu skutečně o obsah, tak algoritmy na to, aby pochopily, oč na m…
Mára05 22.11.2019 10:22
Mára05
Pro lepší představu: Algoritmus Facebooku označil text americké Deklarace nezávislosti jako „nenávis…
MachR55 22.11.2019 12:59
MachR55
Google se chova presne tak jako Facebook, neni v tom zadny rozdil. Bud byly na tvem webu zakazana s…
RedMaX 22.11.2019 12:47
RedMaX
Keď si už spomenul tie KT, tak bude treba počkať tak 5 rokov kedy sa to začne zlepšovať, ale to by b… poslední
Kilo.Viktor 22.11.2019 19:17
Kilo.Viktor

co uděláš, když na tvém webu budu dávat linky na věci, které se ti nebudou líbit, nebo tě budou poškozovat, obtěžovat, apod.? Necháš je tam?
Fuckbook není veřejná služba/organizace ani virtuální hydepark. Je to komerční projekt pro průměrné lidi. Když se jim nelíbíš, tak se jim nelíbíš.

Díky za názor. Bohužel to jen nahrává těm konspiračním teoriím, které si pomalu formuji. Je smutné v praxi sám na sobě zažít, jaké to je, když korporace jako FB získává takový monopol na formování veřejného mínění. Většina lidí si asi ani neuvědomí, jak moc ohrožující to je a budou dál pohodlně čerpat názory z FB. Ve skrytu duše jsem marně čekal, že FB udržuje pluralitu názorů, ale teď vidím, jak moc jsem se pletl.

Lidé - buďte patrní na to, odkud získáváte informace.

To není názor, to je fakt. Fuckbook svým majitelům vydělává peníze, a tomu podřizuje vše. Kecy o nějaké ochraně (osobních údajů, plurality, demokracie či kýho čerta) jsou jenom omáčka pro důvěřivce a pláštík pro to, aby firma mohla fungovat v nějakém zvnějšku definovaném právním prostředí. A nejde o jen FB, takhle se chovají prakticky všechny firmy, lidská společnost funguje stále na stejných principech, jasně daném a organizovaném násilí.

Nechápu takové lidi jako ty:

Když ti Facebook činí takové bezpráví, tak jej místo "brečení na veřejnosti" bojkotuj. Jednoduché, ne?

Ale asi to je obecně takový folklór, máme to i tady na Poradně - někteří ukřivdění jedinci si stěžují, jaká je Poradna hrozná, ale furt sem lezou...

Díky za názor.

Přiznám se, že jsem ještě nedávno měl stejný názor jako ty. FB jsem bojkotoval, do křížků v diskuzích jsem se nepouštěl, média, obzvlášť ta komerční, šla úplně mimo mě. Jenže jak čas běží a já kolem sebe pozoruji, jak moc polopravd a dezinformací ve světě je, je mě trochu smutno a stále víc si uvědomuji, že lhostejným přístupem nic neovlivním. Ano, sice tím ovlivním to, že já sám vnitřně budu bez FB a podobných nesmyslů daleko více funkčnější a asi na problémy dneška povznesenější, jenže pak se také může jednoho dne stát, že se budu divit, kam se společnost okolo mě dostala. Vždyť já dodnes nepochopil, jak je možné, že poslední, dejme tomu troje, volby dopadly tak, jak dopadly.

Domívám se tedy, že je na podobné případy jako mnou zmíněný, třeba upozornit. Kdyby to jen přesvědčilo jediného člověka o tom, aby se zamyslel nad tím, jak FB používá, byl bych spokojený.

lhostejným přístupem nic neovlivním

Nejde o lhostejnost, ale ignoraci. Bez čeho by Facebook nemohl existovat? Bez lidí, kteří jej používají = bez komunity. Když lidi nadávají, ale Facebook používají, nevidím v tom logiku a je to k smíchu.

Takových služeb jako Facebook jsou stovky. Budeš na všechny upozorňovat? Kdo má zdravý rozum, přijde na to sám, a přesvědčit zabedněnce se ti stejně nepovede. Takže v konečném výsledku je to jen takové plácání do vody...

Neudelas s tim nic a bud rad, ze ti jen blokujou web, taky muzou zabanovat tvuj profil. Mimochodem Google je to same v blede modre, jakejkoli problem a ignorujou te.

Ja narozdil od zdejsich facebookem nepolibenych radcu, chapu jaky to muze byt problem, protoze spousta lidi se na tvuj web dostane prave jen z facebooku, ale je pravda, ze facebook je soukroma firma a muze si v ramci zakona delat co chce. A zakon ji banovani nekterych stranek nijak neomezuje.

Díky za odpověď.

Z mé zkušenosti je Google zatím, asi naštěstí, takový více mechanický. Jeho algoritmy přece jen projíždějí více obsahu, takže se to vše třídí podle, dejme tomu, technických kritérií (jak říkám dosavadní zkušenost, která se může hodně rychle změnit). U FB mě zarazilo, že jestli mě banuje kvůli obsahu, musel tam někdo, pravděpodobně reálný člověk vládnoucí češtinou, sakra dobře pročíst obsah mého webu a pochopit, co to pro FB znamená.

Ale houby, dneska to všechno dělá automatika. Dokážeš si představit, jakou armádu lidí by museli nasadit, kdyby chtěli všechny odkazy ve všech možných jazycích pročítat?
A o Googlu si nedělej iluze, věřím, že tam mají velice podobné algoritmy na filtrování obsahu. Jen s tím rozdílem, že FB tě zablokuje ale Google "jen" neukáže všechny nalezené odkazy (což je ve výsledku stejné).

Díky za odpověď. No, jestli jde v banu skutečně o obsah, tak algoritmy na to, aby pochopily, oč na mém webu jde, FB, doufám, ještě nemá. Musely by skutečně pochopit kontext, musely by jít do hloubky a uvažovat nad tím, kam obsah webu bude v budoucnu útočit. Zase tak moc jsem tam o FB nepsal. Spíš jen o sociálních sítí v globálu.

Google se chova presne tak jako Facebook, neni v tom zadny rozdil.

Bud byly na tvem webu zakazana slova, takze ho Facebook zabanoval, Google dela to same, zadne pochopeni kontextu se nekonalo. Nebo proste nekdo tvuj web nahlasil, zase stejne na Google jako na Facebooku, sejde-li se problemovy web nahlaseny vicekrat, tak ani jedna firma nebude zjistovat, kde je pravda, ale proste z jejich pohledu problemovy web poresi nejednodusi cestou s nejmene vynalozenym usilim, odstrihnou ho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru