Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ext.box AXAGON EEM2-UG2 (NVME M.2 USB-C 3.2 GEN 2)

Dobrý večer, nemá niekto skúsenosť s https://www.axagon.eu/produkty/eem2-ug2?ami=58 prípadne celkovo s týmto typom ext.boxu pre NVMe M.2 SSD? Uvažujem nad touto možnosťou alebo klasickým ext.SSD(samsung T5). Hlavne ma na tom zaujala rýchlosť kde vlastne budem limitovaný len USB rozhraním a teda môžem využiť plnú rýchlosť akú umožňuje USB 10Gbps a taktiež časom môžem tento disk vložiť do PC ako dodatočné úložisko a dokúpiť vyššiu kapacitu pre tento box. Neviem ale o nevýhodách takejto možnosti osadiť NVMe SSD do takéhoto boxu. Neviem ale o nevýhodách takejto možnosti osadiť NVMe SSD do takéhoto boxu.

Vopred ďakujem za rady :-)

Předmět Autor Datum
teda môžem využiť plnú rýchlosť akú umožňuje USB 10Gbps ty asi hodně věříš reklamám?
lední brtník 30.11.2019 20:31
lední brtník
Viem že je to teoretická rýchlosť ale snáď to nieje klamlivá reklama až do tej miery aby bolo USB ge… poslední
mato1478 30.11.2019 21:17
mato1478

Viem že je to teoretická rýchlosť ale snáď to nieje klamlivá reklama až do tej miery aby bolo USB gen1 rovnako rýchle ako gen2. Dajme tomu ak s týmto USB dosiahnem rýchlosť 800MB/s tak som spokojný.
Napríklad na tomto videu je vidieť že sa dá dosiahnuť takáto rýchlosť:
https://youtu.be/Wrb7v4RBKN0?t=485

Inak to čo spravil v tom videu v čase: https://youtu.be/Wrb7v4RBKN0?t=186
Je tam napísané že ak to odstráni tak stráca záruku, funguje to takto aj v praxi alebo ak by som dajme tomu zvolil NVMe SSD ktoré má takúto papierovú nálepku a zlepím ju dole, nainštalujem chladič a v prípade reklamácie proste nalepím tak si hovorím že to nemôžu poznať veď je to len nálepka nie nejaká plomba ani nič podobné. Ako to teda je v praxi, stráca sa záruka alebo nie?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru