Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starší hry na Win 10

Zdravím, existuje nějaký způsob, jak spustit starší PC hry na Win 10? (kromě toho, že bych si musela Win přeinstalovat)
Mám jich několik a je mi docela líto to vyhodit, ráda bych si je zahrála znovu a nebo je ukázala mladší sestře. Jde např. o "Kdo chce bít milionáře (2001), Runaway: A road adwenture (2001), Rex (2002), Zoo Tycoon (2001), Kao The Kangaroo (2000) a další...

Předmět Autor Datum
A v čem máš vlastně problém? Jestli nejdou spusit, je zkus spusit přes kompabilitu, nebo přes nějaký…
HPET 01.12.2019 17:54
HPET
Přesně tak, buď nejdou nainstalovat a spustit a při vložení disku mi to hází chybovou hlášku: "Spušt… nový
Adrianne095 01.12.2019 19:32
Adrianne095
Nejlepsi je pohledat na webu konkretni hry. Nekde to jde pres emulator, nekde muzes zkusit pres Virt… nový
RedMaX 01.12.2019 20:22
RedMaX
Naschval jsem zkusil vyhledat Zoo Tycoon 1 na Windows 10 a problem je, ze hra obsahuje ochranu SafeD… poslední
RedMaX 01.12.2019 20:29
RedMaX

Přesně tak, buď nejdou nainstalovat a spustit a při vložení disku mi to hází chybovou hlášku: "Spuštění této aplikace se nezdařilo..." a nebo to sice spustit jde (případ Kao The Kangaroo), ale mám jenom černou obrazovku a zvuk funguje, jako by hra prostě běžela, ale nevidím ji. Tam to bude asi otázka grafiky, akorát nevím, jak si s tím poradit.

Nejlepsi je pohledat na webu konkretni hry. Nekde to jde pres emulator, nekde muzes zkusit pres Virtualbox, do ktereho strcis starsi verzi Windows. Neco ma upravene instalacky i pro soucasne Windows a sem tam sice vyvojari predelali instalacku, ale ta je dostupna jen pro digitalni verzi hry, ktera je nejcasteji dostupna na GOGu nebo na Steamu, ale musela by se znovu koupit. Nekdy je to ve sleve za par korun ta nejednodussi cesta.

Naschval jsem zkusil vyhledat Zoo Tycoon 1 na Windows 10 a problem je, ze hra obsahuje ochranu SafeDisc, kterou Microsoft v novych Windows z bezpecnostnich duvodu zakazal. Rozbehani hry je snadne, je treba do ni na vlastni nebezpeci stahnout crack respektive no-cd patch. Bohuzel zrovna tohle je casty problem starych her: obsahuji protipiratske ochrany, ktere se v dnesni dobe ukazaly jako zavazny bezpecnostni problem a proto byly Microsoftem v novych Windows zakazany.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru