Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Počítač se při zátěži sám restartuje

Zdravím,
kupoval jsem si starší herní počítač a mám problém, který už řeším 2 dny. Jakmile se počítač víc zatíží, například když pustím nějaké video nebo hru, tak se po pár vteřinách rebootne. Když jsem si ho přivezl, tak jsem tam nainstaloval free windows přímo od Microsoftu, nainstaloval všechny drivery, aktualizace atd. Nechal jsem to projet přes memtest64, RAMky by měly být ok. Zkontroloval jsem i disk, taky v cajku. Grafika GTX 1060 6gb bude taky v pohodě, tahalo to na ultra detaily, i když jen chvíli.....:D. Procesor i7 4790 si myslím, že by měl být taky ok, ale netestoval jsem ho, ani nevím moc jak. hrál jsem si dost i v nastavení systému podle různých stránek, vypl jsem automatický restart při chybě, takže se počítač jen freezne, ale žádný blue screen.

Nenapadne Vás, co by s tím mohlo být? Podle mě to bude špatný zdroj, nebo základová deska, ale ten co mi to prodal tvrdí, že všechno šlapalo. Nemyslím si že lže, protože v inzerátu i uváděl, že stroj klidně předvede, ale bydlím od něj moc daleko od tak jsme se sešli na půl cesty.. Jo a poradíte mi prosím nějakou Utility na zkontrolování procesoru?

Díky moc za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle všeho to vypadá na zdroj. Ale univerzální odpověď už dal Fallon. Musíš zkoušet. Než seženeš ji… poslední
Lukas1982 06.12.2019 15:53
Lukas1982

Podle všeho to vypadá na zdroj. Ale univerzální odpověď už dal Fallon. Musíš zkoušet. Než seženeš jiný zdroj, tak zkus prohodit ramky ve slotech a docvaknout všechny kabely. Při přepravě se mohlo něco uvolnit. Na zatížení systému a změření teplot
použij buď Aida64 nebo OCCT.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru