Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po přeinstalaci špatně funguje w10

Zdravím, nedávno jsem se rozhodl přeinstalovat svůj NTB, který víceméně používám jen na sledování filmů nebo si někdy něco najít. NTB jako takový stojí za hovno ale nějaký základy stačí.
Je to NTB: https://www.umax.cz/umax-visionbook-13wa-pro/
Nedávno jsem se ho rozhodl přeinstalovat, tak jsem při zapnutí klikal klávesu f9 a klasicky pomocí w10 recovery (asi) přeinstaloval. Potom co jsem ho přeinstaloval W10 nefungoval tak jak má(viz. VIDEO). Např. když jsem chtěl do ovladacích panelů nainstalovat updaty přes w update (klikl jsem na okno windowsu, začal psát ovl jako ovládací panely, ntb to jednoduše ignoroval a šel na plochu) poté jsem klikal na tlacitko nastavení taktez ve start menu a bohuzel se opet nic nedelo. To stejné dělá microsoft edge, který se zapne, nic se neukáze a jednoduše se zase sám vypne.

Předmět Autor Datum
Stiahni si ISO W10, vyrob bútovacie médium na fleške, spustiť po nabútovaní HW nástroj Diskpart.exe…
Nuda 06.12.2019 12:37
Nuda
zkusim, diky poslední
chleba 06.12.2019 13:57
chleba

Stiahni si ISO W10, vyrob bútovacie médium na fleške, spustiť po nabútovaní HW nástroj Diskpart.exe - Clean, čižm zmažeš nultý sektor na zavádzacom oddiele pevného disku - Set Active (týmto sa aktivuje zavádzací oddiel prvého sektora na aktívny a primárny, format NTFS (MBR).

(Na GPT/UEFI sa na domácej mašine načisto vybodni).

To je čistá inštalácia systému Windows, ostatné recovery, prešrotovania z ISO, sú iba opravné vecičky.

Následne si vyrob pod WinPE, pri uspatých dátach na disku, bitovú zálohu systémových oddielov s vyladeným, čistým OS W10, niekam bokom. Ešte nikto nič jednoduchšie a lepšie na svete nevymyslel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru