Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel: kopírování vybraných dat do *xml souboru

Je to kontrolní hlášení k DPH, některé věty jsou prostě dlouhé (identifikace).

Převod OK, ale moc netuším, co vlastně to "x" přesně dělá :)

Je tu poslední problém, formát. V příloze je vzorový soubor, který je 100% validní pro použití na stránce https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/spol/soubor_vyber.faces (pro ni to vytvářím). Postup: Tlačítko Procházet, najít *xml soubor, Načíst. Bude to dále při případné kontrole dat hlásit chybu, neplatné DIČ, vím, je to vymyšlené. Je to soubor "voprsalek-11.xml. Vzniklo to z toho xlsm prostým kopírováním do prázdného souboru, vzor "voprsalek-01.xml" (viz příloha). Všimni si (Total Commander, F3, Možnosti, Pouze text), že ten prázdný soubor má už tři bajty, je tam tohle:



Souvisí to asi nějak s kódováním.

Z xlsm je ale vygenerován "vorpsalek-12.xml" (stejná data), který vypadá jinak, porovnej si to v TC, F3.

Zkoušel jsem si předpřipravit prázdný *xml soubor (ten "voprsalek-01.xml"), do kterého by se to zapsalo, ale to makro vytvoří nový soubor.

:i:
Šlo by to tedy upravit tak, aby se nevytvářel ten soubor z ničeho (i = FreeFile), ale aby se použil (=otevřel) už stávající *xml soubor (ten voprsalek-01.xml), do kterého by se ta data jen nakopírovala? Takto to teď dělám ručně. Měl bych (mám i dnes) dopředu připraveno 12 prázdných souborů (voprsalek 01-12) o délce 3 bajty, podle toho voprsalek-01, v buňce C21 (xlsm) by se podle měsíce určil správný soubor, který použít (tam bych ten řetězec "voprsalek-??" dostal odjinud, to není problém).

To kopírování do připraveného prázdného souboru jsem si neuvědomil, omlouvám se :-/
Snad nějak z Excelu půjde otevřít jiný neexcelovský soubor pro zápis, mimo Excel; pokud ne, asi smůla.. Jinak nevím, jak se s tím formátem (UTF-8??) vypořádat, vůbec netuším, která bije. V Notepad++ jde ten soubor asi "opravit" převodem do ANSI.

Přikládám xlsm s validními daty.
.
.
.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny