Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypínání tv při hraní na ps4 atd..

Dobrý večer, cca před měsícem jsme pořídili Smart TV od značky Hisense. Ze začátku vše fungovalo bez problémů ale po pár dnech se televize začala sama vypínat při sledování YouTube a následně i při používání PS4 a USB. Vydrží cca 30minut a poté se vypne tak, že nejde zapnout ovladačem, nesvítí ani kontrolka na tv. Musíme ji vytáhnout ze zásuvky a pak zase jde. Sledování programů či voyo běží bez vypnutí. Přes technickou podporu Hisense jsme zkoušeli aktualizovat software a kontrovali různá nastavení ale to se zdá být v pořádku. Po novém roce půjde tv na reklamaci, ale i tak se chci zeptat, zda s tím má někdo zkušenost, jak to řešil a co je možná příčina. Případně jestli by někdo neměl radu, co ještě vyzkoušet. Děkuji a hezký večer

Předmět Autor Datum
Tohle se vrací. Dle strýčka Googla nejsi sám a lidi to hází rovnou na reklamaci a nechávají si vrace… poslední
mlok8 08.12.2019 21:43
mlok8

Tohle se vrací. Dle strýčka Googla nejsi sám a lidi to hází rovnou na reklamaci a nechávají si vracet peníze. Údajně jde o výrobní chybu na základní desce.

Což dává smysl, televize má zpracovat určitá data ale nezpracuje se a vypadne - to způsobí to, že nezůstane v pohotovosti ani systém pro zapnutí a proto to musíš vytáhnout ze sítě. By oko bych odhadoval, že chcete po televizi asi přehrát větší množství dat ve vyšší kvalitě (možná FHD 60 FPS? ale to by dnešní televize dávat měly, nic proti :-D). Příčin může být pochopitelně více. Aktualizace ovladačů je to jediné, co jako uživatel zmůžeš, dalším krokem je reklamace.

Ony ty chytré televize těchto pochybných značek jsou často tak chytré, až jsou hloupé. Setkal jsem se třeba u značky Hitachi s kusem, který nedokázal zobrazovat obrázky na webu a spotřebovával o 75% víc než měl. Na reklamaci 2x, po 3. vrácen. Podle mě tady je třeba jet na značku nebo na zkušenosti z okolí. Ani recenze na e-shopech moc nepomůžou. Většina lidí píše recenzi do měsíce od nákupu, což ti moc o kvalitě televize z dlouhodobého hlediska neřekne. Kvalitní e-shop by ti měl být i schopen i odpovědět, kolikrát třeba daný model někdo reklamoval a proč. Obecně tu ale platí, že když se budeš držet značek jako Samsung, LG nebo Sony, tak si trochu připlatíš ale nebude ti to dělat psí kusy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru