Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem JS - Problém s XMLHttpRequest

Ahoj, v JS dostanu tuto chybu

Access to XMLHttpRequest at 'http://192.168.0.111/getlabels' from origin 'null' has been blocked by CORS policy: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource.

Zjistil jsem, že je to zakázaný z důvodu bezpečnosti nebo tak něco, Přesto bych to potřeboval v nějakém prohlížeči povolit, zná někdo způsob? Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vývojári stránky chcemelektromobil.sk by mohli rozprávať, prečo sa CORS (Cross-Origin Resource Shari… poslední
moose 13.12.2019 04:18
moose

Vývojári stránky chcemelektromobil.sk by mohli rozprávať, prečo sa CORS (Cross-Origin Resource Sharing) v starších prehliadačoch neberie do úvahy a v novších áno.

Ak tomu dobre rozumiem, tak to máš takto:

[]

Spôsobov, ako to povoliť, je viac:

1. nastaviť na getlabels serveri, aby posielal CORS hlavičky - toto je správny spôsob; musíš mať ale možnosť tieto nastavenia zmeniť
2. vložiť medzi HTTP server a getlabels server reverznú proxynu na getlabels server, ktorá tie hlavičky pridá - v sieti potom potrebuješ nastaviť tento proxy server tak, aby bol na IP 192.168.0.111 (getlabels server presunieš na inú IP adresu)
3. vložiť medzi klienta a HTTP server reverznú proxynu na HTTP server, ktorá okrem iného prepíše URL adresu so 192.168.0.111 na adresu so zhodnou doménou ako má HTTP server a túto adresu bude obsluhovať ako reverzná proxyna na getlabels server
4. upraviť implementáciu HTTP servera tak, aby tú požiadavku proxoval priamo on (a zmeniť URL tak, aby sa doména zhodovala)
5. nainštalovať rozšírenie do prehliadača pre obchádzanie CORS a nakonfigurovať ho pre tento prípad

Otázka je, nad čím máš kontrolu. Ak nad getlabels serverom, tak možnosť 1. Ak nad infraštruktúrou, tak možnosť 2 alebo 3. Ak nad implementáciou HTTP servera, tak možnosť 4. Ak iba nad svojím prehliadačom, tak možnosť 5.

Edit: Hmm, podľa toho origin 'null' budeš asi spúšťať stránky z lokálneho HTML súboru - je to tak? V tom prípade pomôže to rozšírenie do prehliadača, alebo implementácia HTTP servera.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru