Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolísání fps

Dobrý den, asi týden se mi při hraní projevuje výrazné kolísání fps. Jedná se o hru League of legends (u jiných nemůžu posoudit - jiné nehraju). Do nedávna vše šlapalo jak hodinky - fps stále okolo 210 - 240. Teď když dojde ve hře na nějakou výraznější akci, klesá fps pod 80 a obraz se zasekává. Mohlo toto způsobit vydání nové aktualizace hry? Ovladač grafiky jsem aktualizoval, mírné zlepšení pozoruji ale není to jako dříve. Díky za odpověď.

Procesor: amd ryzen 5 3600
Grafika: geforce gtx 1660
Disk: hdd baracuda

Předmět Autor Datum
Hry sice nehraju, ale synátor League of legends hraje a taky si stěžoval. Má podobný problém jako ty…
Lukas1982 11.12.2019 12:33
Lukas1982
Tady je na chybě Riot. Poslední dobou vydává nesmyslné aktualizace championů, skinů a vůbec neřeší d…
mlok8 11.12.2019 12:43
mlok8
OT: kolik pod těch 80 fps je "zasekávání"? Vždycky jsem měl 60 (zapínám všude v-sync), fps jsem nikd… poslední
L-Core 11.12.2019 17:15
L-Core

Hry sice nehraju, ale synátor League of legends hraje a taky si stěžoval. Má podobný problém jako ty, akorát se mu pro jistotu občas ještě objeví místo samotné hry jen černá obrazovka. Když hraje, tak se počas hry někdo vždy odpojí a připojí. Takže podobný problém má nejspíš více uživatelů. Snad vám, pařanům to vyřeší nová aktualizace.

Tady je na chybě Riot. Poslední dobou vydává nesmyslné aktualizace championů, skinů a vůbec neřeší dosavadní bugy. Oni ti akorát řeknou, že chyba je u tebe, protože tak to má support Riotu v notách. Nastav si nižší detaily a vypni blbosti kolem, jestli chceš trochu zvýšit FPS a nutně to potřebuješ třeba kvůli 144 Hz monitoru. To je asi tak jediné, co s tím zmůžeš.

OT: kolik pod těch 80 fps je "zasekávání"? Vždycky jsem měl 60 (zapínám všude v-sync), fps jsem nikdy nehonil a sekání obrazu nikde* nepozoruji (her mám mnoho a mnoho set, multi mě nezajímá). Tímto nechci rozpoutávat flamewar.

* výjimka je Minecraft

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru