Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bluetooth sluchátka-jaká jsou lepší?

Ahoj mám menší dylema s výběrem sluchátek. Nevím jaký si vybrat. Používala bych je na sport i normálně na procházky.
Nejdřív jsem chtěla ty HIVE, ale pak jsem si to rozmyslela kvůli tomu Bluetooth jak jde prý přes mozek a mám z toho špatnej pocit. Hlavně i od doktorů vím, že jsem o něco citlivější na migrény... Ty od HIVE se mi víc líbí designem a že po hodině poslechu je hodím do krabičky a nabíjí se, což u těch HUAWEI nejde. Ale taky jsem slyšela, že niceboy je taková pochybnejsi značka...
Každopádně ty Huawei mají ten drátek, u kterého se bojím že by se rozbil, protože u sluchátek jsem většinou měla problém s drátem. Ale zas to Bluetooth ti nejde přímo do hlavy... A přijdou mi bezpečnější i vtom, že třeba skočím a vypadne mi jedno sluchátko, tak je ještě šance že se to druhý zachrání... A taky mi nevyhovuje to s tím nabíjením...
Co myslíte, jaké byste si vybraly vy?

https://sluchatka.heureka.cz/huawei-am61/recenze/

https://sluchatka.heureka.cz/niceboy-hive-podsie/

Předmět Autor Datum
Nějakého záření bych se nebál. To ti prochází tělem i tak. Wi-Fi, TV, radio signál, dokonce i radiac…
Lukas1982 13.12.2019 07:35
Lukas1982
To mi je jasný no... Už když jdu po ulici tak WiFi na každým směru a smog atd... Ale furt mi to nemu…
Sluchátkanwm 13.12.2019 07:38
Sluchátkanwm
Já na to moc nevěřím. Nebolí tě hlava spíš z toho, že na to pořád myslíš? Příčina bolesti hlavy může…
Lukas1982 13.12.2019 08:21
Lukas1982
To ne, spíš si říkám jestli nebude
Sluchátkanwm 13.12.2019 08:49
Sluchátkanwm
Upozornil bych na to ze dokud se nenechate zakopnzervovat do odstinene nadoby naplnene tekutym helie…
lucifer 13.12.2019 08:31
lucifer
Ano, furt je to stím špatný, ale nemusí to být ještě horší :D Jakože zajímá mě, jestli to Bluetooth…
Sluchátkanwm 13.12.2019 08:50
Sluchátkanwm
Jakože zajímá mě, jestli to Bluetooth jde vážně přes mozek a je hodně škodlivé Tak odbočku si nedáv…
Lukas1982 13.12.2019 09:05
Lukas1982
BT signál pochopitelně umí procházet tkání, jako každý silnější signál, ale není to dost ani na to,…
mlok8 13.12.2019 09:11
mlok8
V teto cenove hladine radsi ty Huawei, nez ty Hive, ktere jsou dle recenzi nic moc (coz lze pri jeji…
CalebCox 13.12.2019 20:24
CalebCox
Myslím, že ten signál bluetooth moc řešíš. Denně jsi vystavena spoustě signálům. Wifi už máš skoro n… poslední
Kedidien 18.12.2019 12:59
Kedidien

Já na to moc nevěřím. Nebolí tě hlava spíš z toho, že na to pořád myslíš?
Příčina bolesti hlavy může být i jiná, ale od toho jsou doktoři. Ikdyž jsem slyšel, že někdo je na jakékoliv záření extrémně citlivý.
Jestli to platí i u tebe, tak vezmi nějaká drátová. Značku bohužel neporadím, to by se ti mohl ozvat Jezekhifi.

Upozornil bych na to ze dokud se nenechate zakopnzervovat do odstinene nadoby naplnene tekutym heliem, budete porad dostavat neskutecnou dardu elektromagnetickeho zareni. A kdyz nedejbuh vyjdete ven a bude zrovna svitit Slunce (takova ta zhnouci koule na obloze), tak dostanete pecku jak rana desetitunovym kladivem. A kdyz tohle ctete, tak tim zarenim dostavate rovnou do tvare! PANIKA!!!

BT signál pochopitelně umí procházet tkání, jako každý silnější signál, ale není to dost ani na to, aby ti to při sloučení snížené radiace kosmického záření, Slunce, různých wifi, televizí, mobilů apod. třeba vyvolalo špatné dělení buněk inklinující k rakovině. Na to bys pořád potřeboval tak milionkrát silnější signál, aby si měl vůbec mizivou šanci. Paradoxně každý z nás, který byl někdy na rentgenu v nemocnici, dostal tam větší dávku záření, než kolik může dostat za celý život jen tím, že existuje v digitálním světě.

Pochopitelně existují studie, které již dnes potvrzují, že určití lidé jsou náchylní na některé kmitočty frekvencí, které ústí například v migrény. To jsou ale signály, které by běžně člověk slyšet neměl a těch pár vyvolených je vlivem poruchy slyší, to je vše. Pokud trpíš na migrény, je taky fajn prevence rozhodně si nepouštět hlasitou hudbu a nepoužívat sluchátka 10 h v kuse ale to platí i u zdravého člověka. Dnes jsou tyhle věci nastavené tak, že když se nebudeš chovat jako blb mimo pravidla, která každý dodržuje, budeš v pohodě.

Výběr sluchátek? Za mě rozhodně Niceboy. U Huaweie jsem nezažil kvalitní sluchátka (většinou jen ta přibalená k telefonu, 2x kupované špuntovky, takže s těmi dražšími ani moc zkušeností nemám) ale taktéž mi mimo to vadí kabel. Od dob bezdrátových sluchátek je to jakási forma pro hlavu, nemuset se omezovat, jen musíš dávat pozor, aby ti to třeba na ulici nevypadlo z ucha. V zimě to řeší čepice, v létě... prodávají se různé gumové držáky do uší na sluchátka, většinou na čínských e-shopech. I s dopravou tě to vyjde do 100,- max. + pochopitelně Niceboy mají nastavitelné špunty, což je velká výhoda.

Niceboy je pochybná značka? A to ti řekl kdo? Jasně, asi nepatří mezi top 3 ale minimálně v tom levnějším sektoru nemůžeš udělat chybu. U dražších sluchátek mají akorát ten problém, že je konkurence často válcuje cenou i kvalitou, to je vše, pochybná značka to rozhodně není. Člověk, který ti to řekl, si kupuje určitě Airpody a vydává to za best sluchátka na světě nebo naopak bude mít nějakou "kvalitu" z Číny za 50,- :-)

Myslím, že ten signál bluetooth moc řešíš. Denně jsi vystavena spoustě signálům. Wifi už máš skoro na každém kroku, máš tu mobilní, televizní a další signály. Já teď krátce mám lamax dots1 a neřekl bych že mě třeba bolí hlava nebo něco když je používám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru