Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zapojení 6pin RGB větráku

Zjistil jsem že to nebude tak jednoduchy jak jsem si myslel. že o tom nic nevím. Když jsem koupil Evolveo 12R1, RGB ventilátor byl jsem s překvapen, že má 6 pinů. Na desce msi b250m pro-vdh je 4 pinový rgb led konektor. Vypadá to, že slouží jen na rgb pásky. K zapojení toho větráku budu asi potřebovat kabel Evolveo A1. Ten poskytné napájení, ale potřebuju vědět jestli je to vše, jestli nebude nutný nějaký programátor s dálkovým ovládáním. Stačí když to bude svítit, trochu měnit barvy, nějaky minimální zapojení, bez přepínání. Ideální by bylo něco abych to mohl dát do desky, která by řídíla otáčky ventilátoru + něco na zapojení toho rgb, ale to asi nepůjde. Možná bude jednodušší se vykašlat na větrák a koupit nějakou rgb pásku s prodlužovacím kabelem. Tam to vypadá v celku jednoduše.

Předmět Autor Datum
Nejsem si jistej, ale asi sem na to přišel. Ten kabel Evolveo A1 se dá zapojit do toho 4pin rgb kone…
zdenekhribek 17.12.2019 19:33
zdenekhribek
Pokud je to cele na 12V, tak potrebujete ten kabel Evolveo A1, zapojite do desky a asi na molex (???…
lucifer 17.12.2019 19:40
lucifer
Děkuji za pomoc, došli jsme ke stejnýmu závěru, akorát jsi přesnější a já nenapsal že ten 4pin na de… poslední
zdenekhribek 17.12.2019 19:48
zdenekhribek

Nejsem si jistej, ale asi sem na to přišel. Ten kabel Evolveo A1 se dá zapojit do toho 4pin rgb konektoru na desce. A pak to asi regulovat pomocí sw pro ten msi mystic light sync jaký konkétně zatím nevím -je to tak?

Pokud je to cele na 12V, tak potrebujete ten kabel Evolveo A1, zapojite do desky a asi na molex (????) + 6-pin k tomu vetraku, to je vse. Ovladani je RGB 4-pin ze zakladni desky - zvykne k tomu byvat nejaky software od vyrobce kterym se da nastavit chovani.

- jen bacha jaky vystup je z desky - bud 12V RGB 4-pin, nebo A-RGB ktery je 3-pin a 5V (podobny konektor, ale jeden pin chybi) - a jaky je ten vetrak. Hledat se mi to nechce, dle popisu predpokladam ze cele to bude na 12V = vzajemne kompatibilni, radeji si to ale zkontrolujte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru