Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 98 zamrznou během bootování - Msgsrv32

Zdravím,
na počítači s Win 98 (Compaq Deskpro EN Series P450, bližší info zjistím, pokud bude nutné) je problém s bootováním. Po zapnutí se načte systém až k dialogu přihlášení k síti. Po odkliknutí se už nic neděje, jen prázdná plocha. Po trojhmatu Ctrl-Alt-Del je ve Správci úloh uvedeno Msgsrv32 (není odpověď). Google prozradil, že právě tato služba zajišťuje zobrazení logon dialogu, úvodní+vypínací znělku a načtení ovladačů.

Nouzový režim funguje, nic podezřelého ve Správci zařízení, v registrech ani jinde jsem nenašel. Scandisk taky projel bez chyby.

Zkoušel jsem různé běžné postupy i rady z Google (Scanreg, SFC atp.), ale nic nepomohlo. Setkal se s tím někdo a poradí, co ještě můžu vyzkoušet? Samozřejmě bych se rád vyhnul celkové přeinstalaci.

Předmět Autor Datum
Možná by stačilo ten určitý soubor znova překopírovat z inst. CD Windows, popř. ho v souborech .cab…
marekdrtic 27.08.2008 19:39
marekdrtic
To jsem zkoušel, bohužel situace stále stejná. Přesto díky za tip.
host 27.08.2008 20:15
host
Něco podobného dělal Novell klient. Zkusil bych odebrat síťové služby (klidně i s protokoly a adapté…
Kurt 27.08.2008 19:44
Kurt
Novell klient tam asi nebyl, pokud vím. Jestli bylo zavirováno taky netuším, teď se zdá že ne. Vše…
host 27.08.2008 20:36
host
vypni si nablblé grafické logo (tuším v msdos.sys řádek logo=0), a čti na černé předstartovní obrazo…
lední brtník 27.08.2008 23:05
lední brtník
Chyby při bootování to nepsalo žádné. Grafické logo stačí schovat stisknutím Esc během bootování, ta…
host 28.08.2008 10:52
host
Vítej :beer:!! Tohle se mi kdysi stalo. IMHO Jez. to bylo ovladači grafiky, vyměnilo to pod zadkem W…
Rce 27.08.2008 23:27
Rce
Takže (asi, snad) vyřešeno. Po hodinách laborování jsem přes MSCONFIG vyházel vše, co nebylo nutné a… poslední
host 28.08.2008 10:55
host

Novell klient tam asi nebyl, pokud vím. Jestli bylo zavirováno taky netuším, teď se zdá že ne.

Vše jsem v nastavení sítě odebral, po restartu během bootování byl detekován síťový adaptér, proběhlo nainstalování ovladačů zakončené zprávou, že je potřeba restartovat pro dokončení instalace. Ale restart už neproběhl (zátuh), po ručním resetu je situace stejná jako na začátku. :-/

vypni si nablblé grafické logo (tuším v msdos.sys řádek logo=0), a čti na černé předstartovní obrazovce chyby při bootování. matně se mi vybavuje že za tím bývá chorý záznam v system.ini (nebo win.ini, bude to tam napsané)

při instalaci sítě přechytré wirdows9x zapíší do *.ini ale neinstalují ovladače obskurních sítí, protože hamburgeroví blbečci ví nejlépe co ty potřebuješ, a potom boot na chybějícím ovladači nevyžádané sítě vytuhne.

Vítej :beer:!!
Tohle se mi kdysi stalo. IMHO Jez. to bylo ovladači grafiky, vyměnilo to pod zadkem Windows ComCTL32.dll a ta si nerozuměla s tím MsgSrv32. Zkus odebrat všechny ovladače všeho co není původem Windows, odstraň soubory C:\Wind98\INF\OTHER\*.* aby to ty ovladače znova nenačuchalo a přeinstalovat Widle "přes". Není tam nainstalováno něco grafického? Corel Draw? Nějaká televizní karta? Může to dělat i síťová karta. Co dát na přihlašovací dialog <Esc>? Sice nepojede síť, ale naběhnou Widle? Určitě se mi tohle stalo, ale kdybych neměl tu..., sakra..., jak se ta choroba jmenuje,... Jo Skleózu!

Takže (asi, snad) vyřešeno.
Po hodinách laborování jsem přes MSCONFIG vyházel vše, co nebylo nutné a Windows naběhly. Pak jsem postupně zase povoloval aplikace zpátky a měl to na svědomí Outpost firewall. Ten tam byl ale asi nainstalovaný od začátku a fungoval. Tak nevím, co se stalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru