Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napájení notebooku

Zdra­vím, mám do­taz, cca před mě­sí­cem jsem do­stal no­vý no­ťas, kte­rý se vždy po úpl­ném vy­bi­tí (vět­ši­nou přes noc, po­kud ho ne­vy­pnu) od­mí­tá za­pnout a ne­re­a­gu­je ani na za­po­je­ní na­bí­ječ­ky...​tak​to to tr­vá cca 3 dny, po kte­rých na na­bí­ječ­ku za­re­a­gu­je a za­se kla­sic­ky fun­gu­je, než se opět ne­vy­bi­je(po­kud mám no­te­book přes noc v na­bí­ječ­ce, tak pro­blém ne­vznik­ne) pro­blém v na­bí­ječ­ce te­dy ne­ní. Pro­sím o ra­du, rád bych no­te­book za­pnul hned a ne až po 3 dnech, děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.chip.cz/novinky/vydrz-baterie-notebooku-zlepsi-kalibrace-i-aktualizace-softwaru/ „Nejj…
TakUrcite 25.12.2019 10:54
TakUrcite
Souhlas. Jenom dodám, že ta kalibrace baterie se neprovádí denně nebo jednou za měsíc, ale při zakou… poslední
Lukas1982 25.12.2019 12:44
Lukas1982

https://www.chip.cz/novinky/vydrz-baterie-notebooku-zlepsi-kalibrace-i-aktualizace-softwaru/

„Nejjednodušším způsobem kalibrace baterie notebooku je nechat ji opakovaně nabít do plné kapacity a pak ji opět vybít. Abyste nemuseli celou dobu na notebooku pracovat, můžete ve Windows upravit nastavení tak, aby notebook při neaktivitě nepřešel do režimu spánku či hibernace. Příslušné předvolby najdete v nastavení napájení. Během vybíjení i nabíjení můžete notebook běžně používat,“ předkládá návod Radim Tlapák z internetového obchodu BatteryShop.cz.

Pokročilejší metody kalibrace baterie nabízí BIOS (v novějších počítačích UEFI), tedy zaváděcí systém přenosného počítače. Funkci kalibrace baterie ale nenajdete ve všech noteboocích. Prozkoumejte BIOS a pokud se v něm funkce kalibrace nachází, následujte pokyny průvodce jejím použitím. Zpravidla jde o proces řízeného dobití a následného vybití akumulátoru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru