Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blu-ray přehrávač

Zdravím, koupili jsme taťkovi na Vánoce blu-ray přehrávač k televizi (konkrétně tento https://www.czc.cz/panasonic-dmp-bdt180eg-3d-cerna/190351/produkt). Problém ale je, že tento přehrávač nemá optický audio výstup, který mi potřebujeme, protože naše televize (ikdyž je to nová Samsung Qled) nepodporuje DTS zvuk. Tento přehrávač budeme vracet a moje otázka tedy je, zda by se našel přehrávač v podobné cenové kategorii, který ovšem má optický audio výstup. Předem děkuji za odpovědi a přeji příjemné svátky. ;)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pisou na CZC, ze BR prehravac podporuje DTS pres HDMI, ze je to ve specifikaci. A netvrd nam tu, ze…
RedMaX 25.12.2019 12:54
RedMaX
No zjevne nevis a presto reagujes... BR prehravac umi zvuk po HDMI predat do TV, ale televize Samsun…
CalebCox 25.12.2019 14:46
CalebCox
No vazne, jsem to sel hledat, protoze se mi to zdalo nemozne, a fakt Samsung neumi DTS. To jsou amat…
RedMaX 25.12.2019 18:02
RedMaX
Neumí. Sám musím růčo předělávat veškerej zvuk z dts na ac-3. O to tu teď ale nejde.
Gamerko 25.12.2019 18:28
Gamerko
Mozna cas zatict premejslet o mediaserveru ktery provede prekodovani automaticky dle prehravace... ;…
CalebCox 25.12.2019 23:12
CalebCox
Absolutně nechápu. V tomhle jsem lajk.
Gamerko 25.12.2019 23:20
Gamerko
Co tu TV pouzivat jako monitor a poridit k tomu nejake tiche mini PC s integrovanou BR cteckou (vypa…
RedMaX 26.12.2019 00:17
RedMaX
ja bych BR opustil uplne, respektive nutnost manipulovat s fyzickym mediem a resil prehavani ze sito… poslední
CalebCox 26.12.2019 00:39
CalebCox

No zjevne nevis a presto reagujes...
BR prehravac umi zvuk po HDMI predat do TV, ale televize Samsung od r.v. 2018 neumi dekodovat DTS. Tazatel chce po optickem vystupu privest zvuk do zarizeni (napr. starsi AV reciver bez HDMI, nebo starsi DK) ktere bude schopne DTS dekodovat a prehrat.

K dotazu: Jake zarizeni bude DTS dekodovat?

Napr. na Mall lze odfiltrovat dle pritomnosti SPDIF vystupu https://www.mall.cz/blu-ray-prehravace?o=_price&p%5BOPTICAL_OUTPUT%5D%5B%5D=1

No vazne, jsem to sel hledat, protoze se mi to zdalo nemozne, a fakt Samsung neumi DTS. To jsou amateri. Pak holt jedine ten BR vymenit a rychle koupit nejaky kde je jeste SPDIF.

(Snad by ale nektere Samsungy mely byt aspon schopne prevest DTS na AC-3 pri prehravani pres HDMI na BR prehravaci, nicmene asi to jeho telka taky nedava. :-/)

Co tu TV pouzivat jako monitor a poridit k tomu nejake tiche mini PC s integrovanou BR cteckou (vypalovackou), dneska to nestoji zadny zavratny penize a mohl bys prehravat vsechno, ne jen BluRay, o ktere ti predpokladam jde predevsim.

(Samozrejme pokud ti jde ciste o prehravani BR medii, tak je ma uvaha nesmyslna, proti prehravaci BR za 3.000 to samozrejme nemuze cenou obstat, tam jedine poresit ten vystup zvuku, jak jsi sam psal.)

ja bych BR opustil uplne, respektive nutnost manipulovat s fyzickym mediem a resil prehavani ze sitoveho uloziste. A na strane sitoveho uloziste to resti prave mediaserverem jako je PLEX nebo EMBY, ktery to naserviruje tak jak potrebuje konkretni prehravac (televize, mobil, tablet, chromecast, webovy prohlizec atd.), klidne i mimo lokalni sit. Pak neni potreba zbytecne miniPC u TV ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru