Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já už mám roky jenom OnePlusy a už bych jiný telefony, dokud OnePlus existuje, nekoupil. Čistej andr…
Rainy 26.12.2019 12:31
Rainy
Nema sd-kartu. Kdyz utopim mobil s sd-kartou, tak ji vytahu a vykopiruju fotky do PC, ukladam je log…
RedMaX 26.12.2019 16:04
RedMaX
Stačí zálohovat, když mobil ztratíš, tak ti ani SD karta nepomůže. Dneska už mají telefony půl tera…
Rainy 26.12.2019 18:52
Rainy
Ne každej si kupuje telefon za dvacku, aby tam měl půl tera. Takže nižší třída se běžně rozšiřuje mS…
Prasak 26.12.2019 19:29
Prasak
Presne tak, ale jak jiz jsem psal, je to o pouziti. Kradez v prirode? Tezko. Neomezena data platit…
RedMaX 26.12.2019 20:25
RedMaX
K te sd-karte jeste poznamka: Kdyz se podivate na muj podpis, tak je zrejme, ze Googlu sve fotky sv…
RedMaX 27.12.2019 12:30
RedMaX
Zajimalo by me, co se da nesouhlasit s konstatovanim faktu?
RedMaX 27.12.2019 13:33
RedMaX
Vůbec nic, zdejší Apple abuser potřebuje prostě dát mínusko každému, kdo je chytřejší než on nebo kd…
mlok8 27.12.2019 22:11
mlok8
No kdyz nekdo prirovnava Google k nacistum a vyplodi nesmyslny prispevek, ktery naznacuje ze problem…
CalebCox 27.12.2019 22:31
CalebCox
Nekdo je zamilovan do Applu a nekdo zase nesouhlasi s prilisnou moci Googlu, mam k tomu navic sve du…
RedMaX 27.12.2019 22:48
RedMaX
Zajimave ja jsem tu Apple nikde nezminoval, predpokladam ze narazis na avatar s jeho logem, ktery ma…
CalebCox 27.12.2019 23:18
CalebCox
To nebylo osobni, jen konstatovani, ze to mame kazdy jinak. S tema zkusenostma, ktere s Google mam,… poslední
RedMaX 27.12.2019 23:25
RedMaX

Já už mám roky jenom OnePlusy a už bych jiný telefony, dokud OnePlus existuje, nekoupil. Čistej android, podpora rootu přímo od výrobce, výkonu habakuk, nabíjím max 20 minut, vyrábí super dřevěný kryty a kryty skel, který, byť jsou drahý, jsou kvalitou zpracování někde úplně jinde. Osmička bude mít 5G, není co řešit.
Perfektní servis, reklamaci vyřizují do 5 dní (dáš požadavek, druhej den přijede DHL, do třech dní ho máš zpátky opravenej), pokud ho kupuješ přímo od nich.
Kamarád, co měl OnePlus 3T, si koupil P30 Pro a je dodnes nešťastnej.
Moje nejlepší zkušenost s OnePlusem byla ta, že když jsem reklamoval 3Tčko s tím, že mi nejde volat, vyměnili PCB a anténu a furt to nešlo, nabídli mi buď že mi dají zadarmo OnePlus 5, nebo jestli si chci doplatit rozdíl od kupní ceny 3T, tak mi pošlou 6T. Já si doplatil za 8GB verzi a jsem spokojenej jak blecha. A ještě mi za problémy dali myslím 100€ slevu.

Ne každej si kupuje telefon za dvacku, aby tam měl půl tera. Takže nižší třída se běžně rozšiřuje mSD kartou. Každopádně fotky na kartě mají onu výše uvedenou výhodu - fotky zůstanou, pokud telefon utopíš, nebo rozbiješ. Nesrovnávej to s krádeží a ztrátou, to je trochu něco jinýho. Až budou běžná neomezená data, tak teprve potom ztratí SD karty význam, ale zatím je záloha do cloudu jen otázkou WiFi.

Presne tak, ale jak jiz jsem psal, je to o pouziti.

Kradez v prirode? Tezko. Neomezena data platit nehodlam a wifi tyden mimo Prahu nemam a pritom prave ten tyden delam fotky, ktere nemam, jak zalohovat. A utopeni naopak hrozi. Takze za me je sd-karta zadouci. Dokud se budou delat mobily s sd-kartou, tak je budu preferovat.

Doufam, ale ze soucasny mobil jeste vydrzi a novy si kupovat muset nebudu, mam totiz dalsi zasadni odpor k soucasnym mobilum - vyrez ci prustrel na predni fotoaparat v displeji, to nesnesu. Bez vyrezu uz jich moc neni a to nemluvim o tom, ze skoro vsechny mobily jsou padla, co se nevejdou do kapsy. :-/

K te sd-karte jeste poznamka:

Kdyz se podivate na muj podpis, tak je zrejme, ze Googlu sve fotky sverovat nehodlam, s Cinskou Lidovou Republikou, nic proti nim, ale sdilet s nima na ulozisti Mega fotky take nechci, Dropbox je extremne drahy a mimo uloziste, ktera se zameruji na piratsky obsah a tudiz take nejsou bezpecne, protoze nevim, kdy je FBI necha zavrit, tak zbyva jen Onedrive od Microsoftu a tam mam zdarma uloziste skoro plne. Jinymi slovy i na tom OneDrivu me placene uloziste na fotky vyjde draz nez ta sd-karta. Takze, pokud nekdo chce rozhazovat penize, tak jeho vec, ale mobil s sd-kartou vyjde nejlevneji.

No kdyz nekdo prirovnava Google k nacistum a vyplodi nesmyslny prispevek, ktery naznacuje ze problem bude nekde trosku jinde, tak proc nevyjadrit svuj nesouhlas ;-)
hlavne ze ty jsi mi mlociku8 nastrilel minusy kde to slo, bez ohledu na kvalitu nebo pravdivost prispevku... kopakze to ma tady mindrak? A hlavne z Apple ktery tu porad vytahujes.

Nekdo je zamilovan do Applu a nekdo zase nesouhlasi s prilisnou moci Googlu, mam k tomu navic sve duvody, jakoze me nejakym omylem nebo chybou Google odstrihl od financnich sluzeb poskytovanych Googlem, coz v googlovskem svete (Android, Google Play, Google Pay) znamena, ze jsem omezen v pouzivani nekterych sluzeb sice s Googlem nesouvisejicich ale na Google navazanych. Navic nevidim duvod proc s Googlem sharovat sve fotky, moje fotky jsou totiz moje a nemam zajem je sdilet, tudiz z toho velmi jednoduse plyne, ze uprednostnovani sd-karty je vcelku jednoduchym ekonomickym rozhodnutim, ktere dava smysl. Jiste existuje OwmCloud, ovsem to je ponekud narocnejsi financne i vybavenim.

Zajimave ja jsem tu Apple nikde nezminoval, predpokladam ze narazis na avatar s jeho logem, ktery mam ale hlavne kuli poucce "think different" coz je presne pripad te SD karty a mnoha dalsich veci a posupu na kterych uzivatel baziruji jen proto ze je maji zazite a nepostrehli ze je lze davno resit jinak.
Svoje fotky na Google nesdilis pokud to tak explicitne neudelas... to ze nad tim bezi nejake strojove uceni, roboti atd... pokud my to umozni jednoduche vyhledavani ve fotkach dle rozpoznanych objektu nebo obliceju, proc ne... je to ulehceni pro kazdodenni pouzivani... a takhle bych mohl pokracovat. Neni treba byt zbytecne paranoidni....

To nebylo osobni, jen konstatovani, ze to mame kazdy jinak. S tema zkusenostma, ktere s Google mam, fakt nemam zajem se s nima nejak moc bratrickovat. Bohuzel, pokud fakt nechci Apple, tak dneska smartphone uz jen Google Android, tudiz uplne je ignorovat nemohu, ale omezil jsem to, az jak moc to slo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru