Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Normalizace fotek podle odstinu kuze

Mate nejaky tip na program, ktery by zvladal nasledujici? (free a Windows)
Mam nekolik desitek fotek jedne osoby, focenych v ruznych svetelnych podminkach ruznyma fotakama a s ruznym nastavenim. Potrebuju z toho udelat prezentaci tak, aby ty fotky aspon priblizne "sedely" k sobe, predevsim aby ta osoba mela priblizne stejny odstin kuze :) Zatim to zkousim rucne a jednou mi to vyjde moc do zluta, jednou do modra apod.
Predstavuju si to nejak jako upravu vyvazeni bile v Irfanu - to jest kliknu na urcite misto na fotce a program prepocita vyvazeni barev tak, aby to priblizne sedelo s nejakou referencni barvou, kterou urcim predem.

Zkousel jsem "Auto adjust colors" v Irfanu, ale to je az prilis automatizovane, obcas mi to vytahne kontrast do nesmyslnych hodnot, protoze to bere nejakou nahodnou barvu jako referenci, nebo co...

Dik!

Předmět Autor Datum
Snad všechny fotoeditory mají "kapátko" na vyvážení bílé, ale to musíš mít na každé fotce něco barev… poslední
dsa 26.12.2019 10:33
dsa

Snad všechny fotoeditory mají "kapátko" na vyvážení bílé, ale to musíš mít na každé fotce něco barevně neutrálního, co je stejně osvětlené, jako tvář. Třeba Silkypix má kapátko i na pleťový odstín, je free k foťákům Panasonic Fuji, Nikon, apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru