Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dá se někde v ČR koupit mobil proti šmírování Blackphone?

Uz jsem to slovo Blackphone slysel, nicmene presne uz se nepamatuju. Rekl bych, ze tam fungovalo nejake sifrovani hovoru, ktere sly pres data, nevim.

Kazdopadne teda, jakmile das do telefonu jakykoli balicek Google sluzeb, tak smirovan byt muzes, i to Google Play na to staci. Automaticky ti to stejne nahodi Google services, ktere jsou za to smirovani zodpovedne, bez toho to proste provozovat nelze.

Ty OpenGapps s ruznymi typy balicku rozhodne nejsou ochrana proti smirovani, ale do nekterych telefonu se proste veskere sluzby Googlu nevlezou, takze je zajem tam nainstalovat jen to nejnutnejsi, coz bude v prve rade Google Play, proto ten pico balicek obsahuje jen to a par dalsich nutnych aplikaci.

Ja tam chci mit i postu a mam na telefonu dost mista, tak instaluju balicek nano.

Jinak teda, aby tazatel nebyl zmaten, tohle co tady pises o ciste ROM a doinstalaci sluzeb Google plati jen pro nektere telefony v zasade s procesorem Snapdragon. Snad se neco povedlo vytvorit i pro nektere procesory Mediatek, ale je toho mene. Pro Samsunguv Exynos vim, ze se na necem take pracovalo, ale nejsem si jist, ze to bylo uspesne, takze mozna ze zadne ciste ROM pro ne neexistuji. A pro Kirin od Huaweie urcite zadne ciste ROM neexistuji, Huawei si hlida, aby si lidi smirovani neodstranili.

---

Tazateli bych teda doporucil, pokud zasadne smirovani odmita, se podivat po nejakem telefonu s dobrou podporou LineageOS a nasledne neinstalovat sluzby Googlu vubec. Stejne tak u bezneho telefonovani pres GSM smirovani hovoru hrozi, protoze se hovory sice sifruji, ale neni to zadne silne end-to-end sifrovani. Muze zkusit pouzivat nejakou sifrovanou aplikaci na volani pres mobilni data, presne neporadim, az tak se o to nezajimam, ale slysel jsem, ze neco existuje. Kazdopadne stejnou aplikaci musi pouzivat jak tazatel, tak jeho protistrana, ktere bude volat!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny