Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení monitorů

Zdravím, k Vánocům jsme bráchovi koupili tento počítač. ( https://www.czc.cz/hal3000-mega-gamer-pro-cerna/260545/produkt ). Monitor zapojený HDMI vstupem do Grafické karty funguje dobře. Ale druhý monitor, zapojený DP kabelem do grafiky, počítač najednou nevidí. Zkoušel jsem monitor zapojit HDMI kabelem mimo grafickou kartu (protože grafická karta má jen jeden HDMI vstup), ale tento HDMI vstup (a ani VGA vstup) monitor vůbec nevidí.
Zajímavé na tom je, že ještě dnes ráno počítač normálně viděl oba monitory (Jeden v HDMI v grafice, druhý v DP v grafice).
Za jakoukoliv radu Vám děkuji.
Změna kategorie, původně: PC sestavy (karel)

Předmět Autor Datum
Je v systému nastavené zrcadlení nebo rozšíření plochy? Jsou monitory přepnuté na správný vstup? BTW…
Wikan 30.12.2019 14:43
Wikan
Monitor byl nastavený na Rozšíření plochy. Ještě dnes ráno to normálně fungovalo.. Pak byl PC vypnut…
Gorgy 30.12.2019 15:00
Gorgy
Ano, nemá integrovanou grafiku. Nicméně i kdyby ji měl, tak ne vždy ty porty fungují, pokud je zapoj… poslední
Wikan 30.12.2019 15:04
Wikan

Monitor byl nastavený na Rozšíření plochy. Ještě dnes ráno to normálně fungovalo.. Pak byl PC vypnutý. Když se pak PC zapl, zkrátka to ten monitor zapojený v DP nevidělo. (Nebo možná vidělo.. Monitor se rozsvítil zeleně, ukázal "DP" a poté "No signal" .. takže monitor dle všeho poznal, do čeho je zapojen..

Nicméně jsi mi vnuknul myšlenku.. Přepojil jsem monitor na HMDI a přepnul tlačítkama monitor na HDMI.. Monitor to najednou vzalo.. Tak jsem znova přepojil káblík na DP a změnil nastavení monitoru na DP, a zase to jede.. Pořád mi ale zůstává záhadou - proč to předtím najednou nešlo...

Ale stále nevím proč VGA a HDMI na základovce nebere ani jeden z monitorů... Nejspíš to ale bude tím, že procesor nemá integrovanou grafickou kartu.. Nebo se pletu?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru