Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou černobílou laserovku do kanceláře? HP nebo OKI ?

Ahoj,
řekněte prosím svůj názor (sice se tu periodicky opakují dotazy tohoto typu, ale ptám se znovu, protože výrobci své produkty pořád obměňují):

potřebuju do kanceláře ČB laserovku a nemůžu se rozhodnout mezi HP a OKI. Radši bych, aby měly síťovku, takže buď něco z HP z řady P2010(+ případně HP JETDIRECT) nebo OKI B4400 (případně B4400n).
Co jsem měl v rukách HP, tak si až do konce života držely kvalitní tisk, OKI měly jiné výhody, ale na sklonku života už tiskly příšerně - všude se sypal toner, skřípalo v ní, černé pruhy, aj.) Do OKI jsem taky nenašel rozumný alternativní toner, kdežto HP v pohodě.
Vychází mi to na HP, ale o nich se teď dost často píše jak odcházejí, a já potřebuju aby furt stála na stole a tiskla, a ne abych jí měl pořád v servisu.
Díky za vaše názory, rozhodnout se musím sám, to je jasné.

Předmět Autor Datum
Nemám osobní zkušenost ani s jedním typem. Přesto si myslím, že nejvíc problémů dělají tiskárny prod…
Moas 28.08.2008 09:36
Moas
Doma mám OKI, v práci jsou všude HP (asi 20) a 2 OKI. S OKI se stále něco řeší HP jsou bez problémů.…
Miloslav2 28.08.2008 09:36
Miloslav2
OKI měly výhody, že vzaly z LPT obyčejný výstup jako do jehly, a vytiskly ho jako jehla (tj. i přípa…
lk 28.08.2008 09:50
lk
Aha, tak to ve své době musela být fakt výhoda. Dneska už je to asi jedno. Morální životnost OKI je…
Miloslav2 28.08.2008 10:01
Miloslav2
Doporučuji HP, síťovou a hlavně s duplexním tiskem. Jinak jsem od holých tiskáren upustil a preferu…
Paullus 28.08.2008 10:10
Paullus
Doma 2 tiskárny HP.Jedna je stará cca 5 let,možná i víc (stařičká HP 970 Cxi) a nikdy neměla poruchu…
Teplomet 28.08.2008 12:25
Teplomet
Díky všem za reakce, koupím HP. poslední
lk 28.08.2008 12:34
lk

Nemám osobní zkušenost ani s jedním typem.
Přesto si myslím, že nejvíc problémů dělají tiskárny prodávané jako "co nejlevnější". Pokud má už tiskárna síťové připojení, svědčí to o lepším modelu. Jestliže její stránkové zatížení navržené výrobcem nebude překročeno, pak bych se nebál spolehlivosti a vybíral podle jiných drobných výhod.
Ale je tu dost lidí, kteří se v tom vyznají líp.

Doma mám OKI, v práci jsou všude HP (asi 20) a 2 OKI. S OKI se stále něco řeší HP jsou bez problémů. OKI mám doma, kde tisknu 10 stran za měsíc je taky v pohodě :-) . OKI bych raději neriskoval, a pokud by měla být síťová, tak to už vůbec ne. Jaké jiné výhody OKI měly? Já žádné neshledávám, pouze nevýhody.

OKI měly výhody, že vzaly z LPT obyčejný výstup jako do jehly, a vytiskly ho jako jehla (tj. i případné kondenz, případné kódování kamenických), a za chvíli se do nich něco pustilo z wordu a zase to vytiskly jako by se nechumelilo - prostě rozeznaly, co do nich leze. Teď už mě je to jedno, ale před několika lety to fakt byla výhoda(v mém prostředí).

Pak taky se mi při nákupu tvrdilo, že jen doplňuju toner, a válec jen jednou za dlouho(za 5 tonerů), jenže ten válec dneska stojí 4500,-, takže ... to teda výhoda vůbec není !

Aha, tak to ve své době musela být fakt výhoda. Dneska už je to asi jedno. Morální životnost OKI je jen do výměny válce, koupit novej se nevyplatí. My ty OKI někdy dostaneme od dealerů na velkoobchodním skladě jako bonusy za odběr zboží (asi se jich taky potřebují zbavit), jinak bychom je nekoupili, používáme je do výměny válce (cca rok a půl) a pak se vyhodí.

Doporučuji HP, síťovou a hlavně s duplexním tiskem.

Jinak jsem od holých tiskáren upustil a preferuji multifunkční zařízení. V kanceláři tisknu a kopíruji řádově tisíce stránek měsíčně a zařízení střední třídy od HP s tím nemají problémy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru