Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s načtením win?

Zdravím,
Mám problém s mým PC. V minulosti jsem ho složil z peněz co jsem měl a doufal jsem, že ho budu postupně dolepšovat. Celý minulý rok jsem se potácel s problmy s win, ale vždy jsem je nějak vyřešil, teď přišel jeden, u kterého si nejsem jistý co ho způsobuje. Nemohu nahodit PC, vždycky se zasekne po načtení loga win a pak už nic. Zjistil jsem, že když vyhodím PC jističem v rozčtyřce a hned ho zase zapnu najede kontrola disku a pak se mi občas povede ho spustit, v tu cvhíli kdy nevidím jen logo win, ale i dole pod ním otáčející se kolečko, tak vím, že mám vyhráno. Nicméně nahodit pc se mi povede jednou za 14 dní, takže otázka zní. Ví někdo co by mohlo být příčinou? Napadá mě už jen jedině vytáhnout z pc kody k win a zkusit reinstal, nebo mi bude odcházet dsk? Disky mám dva 1TB HDD na něm mám skoro vše a pak mám stranou 128GB SSD a na něm mi jede win, tak že by umíral? JInak win na pc jsou Windows 10 Pro

Děkuji za každou pomoc

Předmět Autor Datum
Disky lze zpravidla zkontrolovat utilitou jejich výrobce off-line, nebo nějakým programem pro kontro…
Kyncl 03.01.2020 17:19
Kyncl
Je to vcelku snadné :-) a) zkontrolovat HW (testy RAM, testy disků, zátěžový test procesoru - Intel…
dsa 03.01.2020 17:32
dsa
Začal bych béčkem a hned zazálohoval důležitá data. poslední
Prim 04.01.2020 19:26
Prim
no jestli jsi zvyklý za jakýchkoliv okolností pc zapínat jističem, potom je souborový systém na všec…
lední brtník 03.01.2020 20:05
lední brtník

Disky lze zpravidla zkontrolovat utilitou jejich výrobce off-line, nebo nějakým programem pro kontrolu jednolivého HW, spuštěného z flashdisku apod. U aktivovaných W10 nemusíš instalační kódy už znát, jsou na MS serveru.

Je to vcelku snadné :-)

a) zkontrolovat HW (testy RAM, testy disků, zátěžový test procesoru - Intel má na webu program IPDT, rozebrat a pečlivě složit, znova testy)
b) boot nějaký Live sytém, ať už Linux nebo WinPE
c) přeinstalovat W10

no jestli jsi zvyklý za jakýchkoliv okolností pc zapínat jističem, potom je souborový systém na všech discích trvale poškozovaný. stejně tak vznikají chyby disku, viditelné přes smart hodnoty.
vyčti bsod a řeš je. zkontroluj funkčnost datových disků případně odstěhuj funkční data, vadné disky zformátuj.
neustále padající systémový disk je lepší nainstalovat znovu. nepíšeš nic o postupu instalace windows a ovladačů, ty pády mluví za vše.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru