Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba při načítání windowsu

Zdravím, předevčírem jsem tady psal, že mi nenačítá windows, to jsem za místní pomoci vyřešil (nemůžu už najít ten článek abych na něj navázal), Včera mi počítač běžel dobře bez problémů a dnes, když jsem chtěl zapnout PC naskočila mi modrá obrazovka, že nastala nějaká chyba a váš počítač bude restartován, dole pod tímto textem byl QR kód a u toho napsané : UNMOUTABLE BOOT VOLUME. Něco jsem pohledal jak se to dá vyřešit a všude se psalo přes bootovací flashku s win 10 dát opravu atd atd. jenže když jsem vložil bootovací flashku, přes bios jsem jí navedl, ale nenaskočí mi nic, jen černá obrazovka a to je vše. Tak mě to navádí na otázku, jestli neodešlo HDD, vyzkoušel jsem vyměnit SATA kabel i napájecí a bez změny, dělá to stejné.

Mám už na to trošku nervy tak chci koupit nový HDD, a chci se zeptat mám zákl. desku Asus B85M-G a HDD tam byl Seagate Barracuda 1TB - ST1000DM003. (je to už postarší PC) tento HDD už neseženu, tak mě napadá jestli mi někdo poradí nějakou alternativu, nevím jak to je u HDD s kompabilitou ať to spolu komunikuje, anebo jestli u HDD je to jedno.

Předmět Autor Datum
Myslel jsem třeba něco takového: seagate-barracuda-7200-1tb-3-5-hdd-sata-600-ncq-aft-7200rpm-64mb-ca…
forrqiesta 06.01.2020 11:06
forrqiesta
Podla popisu to vyzera na mozny problem s diskom, ten vsak mohol byt aj sw. Bootovacia flashka musi…
fleg 06.01.2020 11:07
fleg
Tvoje deska nemá slot M2, takže můžeš koupit jakýkoliv disk se SATA. Záleží jestli chceš SSD nebo kl…
Hanyse.k 06.01.2020 11:11
Hanyse.k
Disku nie je ani trt, disk je určite v naprostom poriadku. Na to ber jed. Ak máš pošahané sloty, por… poslední
Nuda 06.01.2020 13:26
Nuda

Podla popisu to vyzera na mozny problem s diskom, ten vsak mohol byt aj sw.
Bootovacia flashka musi naskocit aj pri vadnom disku, takze tam si nieco pokaslal ty.
S kompatibilitou si nerob starosti, pojde ti tam akykolvek disk, ja osobne kupujem WD, ale kludne chod aj do Seagate, je o prast ako uhod.
Osobne by som sa vsak uz na hhd vykaslal a siel do 250-500GB SSD .

Disku nie je ani trt, disk je určite v naprostom poriadku. Na to ber jed. Ak máš pošahané sloty, porty, ZD, potom ti bude naprd aj nové SSD-čko v "zlatom rámčeku" či plošák SSD m.2

Chce to v tvojom prípade stiahnuť ISO W10, vyrobiť z neho na bútovacej fleške médium, v príkazovom riadku cmd.exe spustiť nástroj Diskpart.exe - Clean - set Active a spustiť Inštalátor W10 s automatickým rozdelením aktívneho a primárneho systémového oddielu v prípade x64 bit. s formátom tabuľky NTFS.

Po takejto čistej inštalácii na systémové oddiely ti bude fičať hdd s desinou, ako raketa, jak delo, nato tata.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru