Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky antivirus

Dobry den. Som novy pouzivatel Pc a zoznamujem sa s vecami postupne. Potreboval by som antivirus, viete mi nejaky doporucit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejlepší antivir je ten, který dostali už primáti cca 220 mil. let do minulosti - mozek. I když jsi…
mlok8 10.01.2020 18:30
mlok8
Stačí prostě neklikat na to, na co nemáš V podstatě souhlasím a něco pravdy na tom je. Ale : Někd…
HPET 10.01.2020 18:47
HPET
Som novy pouzivatel Pc a zoznamujem sa s vecami postupne. Stavím na tomhle. Pán asi PC mág nebude (…
mlok8 10.01.2020 20:05
mlok8
Jo tak, rozumím :-) . Má odpověď na tvůj příspěvek nebyla miřena na tazatele kterého jsem nikde nezm… poslední
HPET 10.01.2020 20:07
HPET

Nejlepší antivir je ten, který dostali už primáti cca 220 mil. let do minulosti - mozek. I když jsi nezkušený uživatel PC, je to jedno. Stačí prostě neklikat na to, na co nemáš. Když ti přijde email z adresy, kterou neznáš a od člověka, kterého neznáš, prostě to smaž. Nechoď na výherní stránky s iPhony a cokoliv si budeš chtít stáhnout a bude ti podezřelé, tak projeď skrz VirusTotal. Když už něco chceš, nechej si ten od Windows, jak ti bylo už razeno. Rozhodně nechoď do zasekávaček typu Avast a podobně. Většina virů na běžné uživatele funguje pořád stejně je třeba lidského faktoru/chyby, aby se virus do počítače dostal. Pokud nejsi arabský šejk s miliardami na účtu, nikdo nemá na tebe důvod pořádat hon, cílené DDoS útoky či virové útoky. To je jen paranoia některých lidí.

Stačí prostě neklikat na to, na co nemáš

V podstatě souhlasím a něco pravdy na tom je.
Ale : Někdy jsou i jiné situace a každý nepoužívá PC doma v pokojíčku v privátní sítí kde nějaký AV nemá v podstatě smysl.

Jelikož jsem jednu dobu pracovně musel cestovat, tak jsem potřeboval během cesty připojení k internetu kde jsem používal třeba public připojení v kavárně.
Na tyto public sítě se přípojuje hodně uživatelů, v kavárnách, letištích, kebab.
Člověk nemusí být hacker aby v této sítí naslouchal, provedl phishing, nebo někomu vlezl do PC a žádná hlava uživatele je nějak neučiná. To platí i pro mobilní telefony kde některé se starším nebo né aktualizovány OS můžou být vulnerabilní.
(AV nepoužívám, ale používám SW který mě před možném smirovani, nebo vchod do mého PC chrání, někteří ho znají pod jménem firewall. Ano, uživatelé můžu použít hlavu a na tyto sítě se nepřipojovat, ale situace někdy jinou možnost nedovoluje.
Anti cokoliv, pro domácí uživatele ale není rozhodne nutnost a jestli na sílu instalují crackovaný SW, hry což je docela běžné a crack sami spustí je stejně jakykoliv Anti Virus zbytečný).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru