Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem upgrade PC, kompatibilita komponentů

Ahoj všem.
Rád bych si postavil nové PC, ale nemám zkušenosti se skládáním z komponentů, hlavně co se týče kompatibility. Chtěl bych ho hlavně na hraní WOT (World Of Tanks). Doporučená konfigurace pro hraní na Ultra nastavení je viz odkaz:

Procesor (CPU): Intel Core i5-7400 / AMD Ryzen 5 1500 X.
Paměť (RAM): 8 GB (nebo více).
Grafická karta: GeForce GTX 1050ti (4 GB) / Radeon RX 570 (4 GB).

Jsem nakloněn AMD, vzhledem k tomu, že SW firma co tvoří hru, ji plánuje updatovat pro podporu 4 a více jádrových procesorů.
Také bych rád, aby se základní deska dala do budoucna osadit lepším procesorem, až stávající bude zastaralý nebo nedostačující.

Netuším ale, jakou desku, zdroj, paměti, Case. Plus asi nějaký menší SSD disk na OS (OS plánuji naklonovat ze stávajícího HDD). Na data tam půjdou mé stávající disky SATA2.

Takže pokud by mi někdo mohl poradit desku, na kterou půjde osadit výš zmíněný Ryzen 5 a půjde do budoucna upgradovat, bylo by to super :-)
Peněz nemám nazbyt, tak bych rád nějakou ekonomickou variantu. Pokud by existovala varianta s jinýmy komponenty se stejným výkonem, nebráním se...

Děkuji vám za podněty.
Jakub

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sestav tu máš na poradně plno - i s AMD. Podle mě je ale blbost si sestavovat PC kvůli 1 hře - to si… poslední
mlok8 19.01.2020 14:40
mlok8

Sestav tu máš na poradně plno - i s AMD. Podle mě je ale blbost si sestavovat PC kvůli 1 hře - to si rovnou můžeš koupit herní nb s nějakým chladícím systémem nebo nějaký předem sestavený stolní PC. Otázka upgradu je taky dost obecná. Být tebou, vyberu si tu něco z poradny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru