Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vetráky na GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6G

Zdravím.
Niečo vyše 2 rokov mám túto kartu a posledné mesiace mám problémy s vetrákmi. Keď zapnem hocijakú hru tak po cca 5 minútach sa mi pustí vetrák naplno a hučí ako vysavač. Kedysi sa mi to stávalo pri náročnejších hrách kde som to neriešil a bral ako samozrejmosť no teraz mi to robí pri hocijakej hre, či je to CS 1.6, Witcher 3 alebo novinka ako Star Wars. Momentálne najväčší problém je v tom že vetráky sa mi nevypnú ani po dohraní hier a hučia stále naplno aj keď je grafika padne do normálnych teplôt. Jediné moje riešenie je vypnúť PC. MSI Afterburner nepomohol, skriňu mám vetranú dobre, pravidelne čistenú od prachu a všetky aktuálizácie aj ovládače mávam updatnuté. Pozeral som aj zahraničné fóra ale k ničomu som nedošiel. Nejaký nápad ako to môžem riešiť ?

Předmět Autor Datum
Co znamena, ze MSI Afterburner nepomohl. Prave tam si nastavis zavislost teploty grafiky a rychlost…
RedMaX 19.01.2020 21:30
RedMaX
Robil som tam graf ktorý podľa teplôt reguloval otáčky vetrákov na grafike ale nemalo to žiadny účin…
J4kub 19.01.2020 21:58
J4kub
Nikdy se mi nestalo, ze by MSI Afterburner nefungoval. Nicmene myslim, ze i Gigabyte nejakou utilitu…
RedMaX 19.01.2020 22:07
RedMaX
Ako mám vysvetliť že Windows už preinštalovaný bol a problém ostal ? nový
J4kub 20.01.2020 00:30
J4kub
Viz. mlok8, ale ze by se senzor poskodil sam od sebe, takovy pripad neznam. Mozne je ale vsechno, ji… poslední
RedMaX 20.01.2020 19:04
RedMaX
Souhlasím s Redmaxem, zkusit to znovu důkladně vyčistit. Ačkoliv se mohla stát i ta méně příjemná vě… nový
mlok8 20.01.2020 00:33
mlok8

Co znamena, ze MSI Afterburner nepomohl.

Prave tam si nastavis zavislost teploty grafiky a rychlosti otaceni ventilatoru. Jestli ten program nefunguje, tak mas rozdrbane PC a preinstaluj si Windows.

Jinak odmer teplotu grafiky a pokud ma i v klidovem rezimu prilis velkou teplotu, tak grafiku vyndej z PC a stlacenym vzduchem vycisti - vyfoukej. Samotne ventilatory muzes zlehka ocistit navlhcenym hadrikem.

Robil som tam graf ktorý podľa teplôt reguloval otáčky vetrákov na grafike ale nemalo to žiadny účinok a čo som videl na nete, kopu ľudom ten program nefungoval. Win už bol tiež preinštalovaný a PC pravidelne čistím, rovnako grafická bola manuálne čistená. Teplota grafiky po hraní padne naspäť do normálu ale vetráky stále idú naplno.

Nikdy se mi nestalo, ze by MSI Afterburner nefungoval. Nicmene myslim, ze i Gigabyte nejakou utilitu ma. Ano ma, na webu Gigabyte u te grafiky jsou ovladace + utility a tam to najdes. Muzes vyzkouset, pokud nebude fungovat ani to, tak opravdu preinstaluj Windows, mas to rozdrbany.

Souhlasím s Redmaxem, zkusit to znovu důkladně vyčistit. Ačkoliv se mohla stát i ta méně příjemná věc a to, že na kartě se poškodilo čidlo na měření teploty. Protože to vypadá, že karta i po vychladnutí nerozpozná, že nepotřebuje takové chlazení a rovněž také automaticky nereguluje otáčky. Po restartování najede na své normální otáčky a když vidí vyšší příkon, tak rozjede víc větráky, protože čidlo nezná přesnou teplotu.

Další teorie je, jestli nemáš třeba odvod tepla z procesoru vedený přímo na grafiku nebo jestli v blízkosti nemáš zapojený jiný zdroj tepla (zdroj kupříkladu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru