Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční internet přes Wi-fi

Dobrý den,

mám problém s internetem přes wi-fi na úplně novém notebooku Lenovo IdeaPad S340. Internet neustále vypadává, chvilku běží normální rychlostí, pak šíleně pomalu a pak vůbec. A to se neustále opakuje. Stav sítě píše u IPV4 internet, ale u IPV6 Připojení k internetu není k dispozici. Nastavení DNS je v notebooku u obou protokolů na auto. V nastavení routeru je IPV4 DNS servery Googlu 8.8.8.8. ; 8.8.4.4. a IPV6 na auto. Ikdyž dám nastavit DNS servery googlu i notebooku, výsledek pořád stejný. A to jak na IPV4, tak na IPV6. Občas to ve stavu sítě napíše že internet není k dispizici i na IPV4. Ovladač wi-fi jsem aktualizoval. Systém mám legální Windows 10 Pro 64 Bit také aktualizovaný, když se internet na chvíli umoudřil stihl se aktualizovat. Ostatním spolubydlícím internet funguje a na mobilu mi internet přes wi-fi jede taky. Poskytovatele mám O2, router nějaký Zyxel. Vím, nic moc, ale nic jiného mi tu nezbývá. Antivir mám zatím jen Windows defender, ale pořídím si nějaký placený.

V routeru je nastaveno 2,4 GHz, 802.11b/g/n, kanál 7, rušení píše přijatelné. Na starém notebooku mi s tímhle nastavením internet vždycky šel. Router jsem zkusil vypnout zapnout, stejně tak i notebook. Odstranil jsem síť ze seznamu a znovu se připojil, zkusil jsem resetovat sítě v notebooku, odinstalovaly se ovladače a znovu nainstalovaly, nic. Opravdu už nevím, kde je chyba. Koupím si úplně nový notebook a ta nejzákladnější věc internet přes wi-fi mi na ní nefunguje. :-(

Prosím vás o radu. Moc prosím.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
typ routeru je na štítku zespodu. jinde se k wifi připojíš, nebo taky problém? router píše přijatel…
lední brtník 21.01.2020 09:09
lední brtník
Na tom kanálu to na starém notebooku fungovalo 5 let bez problémů. I těsně před zprovozněním nového…
Dan024 21.01.2020 09:34
Dan024
připojení (ncpa.cpl) - vlastnosti - v seznamu protokolů zakázat věci s názvem ipv6 nový krám měl fu…
lední brtník 21.01.2020 18:20
lední brtník
Děkuji ti za rady. Pomohlo to, už to běhá tak, jak má. IPV6 jsem zakázal pomocí nástroje od Microsof… poslední
Dan024 22.01.2020 08:30
Dan024

typ routeru je na štítku zespodu. jinde se k wifi připojíš, nebo taky problém?

router píše přijatelné rušení? a ty tomu věříš, nebo co si pod tím představuješ? inssider - znáš? samozřejmě že ukazuje jen ap, ale lepší než ta bezcenná hláška.
a kanál se nevolí podle pěkného čísla, ale raději podle toho, kde je právě u tebe volno.
router má nastavení u wifi napevno?

jak píše kolega: jestli ipv6 nepoužíváš, zakaž ten protokol.

Antivir mám zatím jen Windows defender, ale pořídím si nějaký placený.
když se internet na chvíli umoudřil stihl se aktualizovat

??
smysl to nemá žádný a jak to má souviset s wifi? jakože ovladače neinstaluješ od výrobce, ale čekáš, co tam samo spadne od ms? to by skoro mohla být příčina problému.
"Windows si ho aktualizoval sám" - aha.

když máš dns googlu na routeru a z něj přebíráš nastavení přes dhcp, pak ruční nastavení dns na notebooku na google samozřejmě nezmění nic.

Na tom kanálu to na starém notebooku fungovalo 5 let bez problémů. I těsně před zprovozněním nového noteboku. Tak předpokládám, že tím to nebude. Kanál má nastaven napevno na 7. Ovladače byly předinstalované. Předpokládal jsem, že když si koupím nový notebook a připojím se k wi-fi, tak, že mi bude net fungovat bez nějakého extra nastavování. Asi se počítá s tím, že jsou všichni IT. Když to nešlo, tak jsem ve správci zařízení kliknul na aktualizovat ovladač.

Jak se dá zakázat IPV6? Od toho notebooku čekám, že mi tam půjde internet bez problémů, Facebook, email, film, prostě běžný uživatel netu. Nic extra nepotřebuju. K čemu je vlastně IPV6? Jak se teda dá zakázat?

Díky moc za rady a promiň, nejsem až tak znalý.

připojení (ncpa.cpl) - vlastnosti - v seznamu protokolů zakázat věci s názvem ipv6

nový krám měl fungovat, ale jeho ovladač si nemusí dobře rozumět s každým routerem.
typ routeru je na štítku zespodu (menu a názvosloví se trochu liší).
prostě vlezeš do jeho nastavení a zakážeš automatiku ... wireless security: wpa2+aes, wireless bandwidth: 20mhz
volný kanál jsi inssiderem už snad zkontroloval.

Děkuji ti za rady. Pomohlo to, už to běhá tak, jak má. IPV6 jsem zakázal pomocí nástroje od Microsoftu, router jsem nastavil tak, jak jsi mi radil a internet už normálně funguje. Nastavení routeru jsem si pro jistotu zálohoval. Děkuji i všem ostatním, co se mi snažili pomoct. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru