Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem poškodenie ssd disku

Zdravím, Chem sa poradiť ohľadom SSD disku. Jedná sa o SSD disk 850 EVO 250gb, mám ho už cca tri roky. Je použitý ako systémový disk win 7.
V samsung magician ukazuje koľko krát bol disk prepísaný. razu cca pre mesiacom začalo to číslo strašne rýchlo stúpať, asi 0,6tb .... čo je u disku ktorý má 250gb a z toho je iba 50gb voľnýchb nereálne. Neviem s čím viem dať skontrolovať SSD? Neviem či odchádz alebo to proste ignorovať?

Předmět Autor Datum
Spíš začni zjišťovat, co má potřebu takhle pilně zapisovat na disk. Sprostý podezřelý může být prohl…
karel 24.01.2020 21:30
karel
1) Disk má celkem malou výdrž na dnešní poměry, výrobce udává výdrž na 75 TBW. 2) Pokud ti jakákoliv…
mlok8 24.01.2020 21:32
mlok8
Právě pozor, čím méně máš volného místa, tím více musí firmware při přehazování dat přepisovat buňky…
touchwood 24.01.2020 21:33
touchwood
Disk je od toho, aby zapisoval. Ak máš obavy o svoje drahocenné, milené, poctivé, pracovité flešové…
Nuda 25.01.2020 04:54
Nuda
Ďakujem všetkým za odpovede. Nechám ho nech si robí čo chce, a keď zhorí tak zhorí. Win 7 mám preto…
Lukasko156 30.01.2020 09:12
Lukasko156
Nechám ho nech si robí čo chce, a keď zhorí tak zhorí. A Keďže ma živí práca s PC, nemôžem, si dovol…
Karel04 30.01.2020 09:31
Karel04
SSD je systémový disk,kde nemam uložené data. Všetko ostatné mam na HDD, ktorý je ešte zálohovaný ce… poslední
Lukasko156 30.01.2020 09:36
Lukasko156

1) Disk má celkem malou výdrž na dnešní poměry, výrobce udává výdrž na 75 TBW.
2) Pokud ti jakákoliv rada nepomůže a máš podezření, že disk odchází, zkus uplatnit záruku, Samsung ji nabízí až po dobu pěti let nebo dokud nepřekročíš oněch 75 TBW. (zdroj: https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/850evo/)
3) Stáhni si CrystalDisk info (nebo jakýkoliv tobě vyhovující program) a zkontroluj disk. Případně i otestovat kvalitu zápisu a čtení, jestli se neztrácejí data.
4) Pokud disk používáš ještě na něco jiného nebo i třeba jen jako "most" pro stahování souborů a následný přenos na HDD, vyčerpá se ti limit hodně rychle - nevěřím že jen kvůli systému by se ti přepsalo 600 GB dat. Podívej se, co vše ti na tom běží, jen systém to určitě nebude.

Právě pozor, čím méně máš volného místa, tím více musí firmware při přehazování dat přepisovat buňky. Je to hlavně kvůli wear levelingu.

Nicméně bych ti doporučil se kouknout, která aplikace ti tak brutálně zapisuje na disk. (použij perfmon)

Disk je od toho, aby zapisoval. Ak máš obavy o svoje drahocenné, milené, poctivé, pracovité flešové SSD-čko, vymeň ho za ložiskový hdd. PC uspávaj do RAM alebo do Hiberfile, na hry využívaj virtuálnu zložku pod RAM (ak jej máš habadej v rezerve).

OS W7 je od toho, aby sa ho spolu s ostatným obslužným SW "zlatý český ručičky" vyladili, na rozdiel od lenivých, amerických, hambargermi vyžratých kapitalistov, ktorým bohovo robotní Sľováci vybudovali celý NewYork, mrakodrapy, metro, politiku ba aj vesmíre strediská.

Po ustálení sedmy CPU skáče medzi 0-1%, RAM z celku drží cca na 20-25%, zápis na disk je 0%, max. skočia pri zápise sporadicky nejaké "neviditeľné" metadáta *.$$$. (Pravda, ak ti nebežia nejaké gadety, widgety "o počasí" a inom stave v prípade, ak pracuješ s PC zašitý hlboko v podzemí bez okien.)

ProsessHacker 2.39 by hádam vedel čo-to napovedať, čo bolo, to bolo, terazky ním meniť natrvalo nepodstatným procesom na pozadí permissions, nech sa uľaví upotenej sedme.

Zlatý OS W10, sorry, zlaté WXP_NT, zlatý MS DOS.

Ďakujem všetkým za odpovede. Nechám ho nech si robí čo chce, a keď zhorí tak zhorí. Win 7 mám preto , lebo mám v tom PC kopu softwaru a nemám kedy ho preinštalovávať. Hlavne po tom keď som skúšal na notebooku win 10 a totálne ho odpálil. A Keďže ma živí práca s PC, nemôžem, si dovoliť vkuse riešiť komplikácie s blbým windowsom.
Ďakujem

Nechám ho nech si robí čo chce, a keď zhorí tak zhorí.
A Keďže ma živí práca s PC, nemôžem, si dovoliť vkuse riešiť komplikácie s blbým windowsom.

Jestli Tě to živí,tak máš jistě vytvořené zálohy dat i image systémového oddílu na jiném disku nebo úložišti.
A jak jsi odpálil notebook instalací OS?

SSD je systémový disk,kde nemam uložené data. Všetko ostatné mam na HDD, ktorý je ešte zálohovaný celý na dropboxe. Potrebujem zálohovať hlavne svoju prácu. Systém nezálohujem :-D
No notebook, je trochu starší a nevládal utiahnúť win 10. Je na ňom tiež ssd a s win 10 štartoval pol hodiny..... Tak som tam vrátil radšej 7ku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru