Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neaktivní windows a zasekaný NOVÝ HERNÍ PC

Dobrý den, postavil jsem si novou herní pc sestavu, ale využil jsem starého disku z předchozího herního počítače LENOVO. Vím, že to bylo chyba. Při spuštění mi to ukázalo neaktivní windows a hlavně, počítač se seká,respektivě se úlohy velmi zdlouhavě a postupně načítají a já nevím, čím to může být. Na youtube videu jsem si našel postup, jak aktivovat windows přes příkazový řádek, takže mám teď windows v podstatě "aktivní", ale chci se zeptat, jestli není lepší stejně koupit licenci. Ztoho, že se mi počítač seká, jsem soudil disk. Je to přeci jen 1 TB SSHDD, které je z 50% zaplněné, chtěl jsem tedy formátovat disk, ale známý mi řekl, že to udělat nemohu,kvůli tomu pirátskému windowsu. Mohli byste mi prosím pomoci ?

Předmět Autor Datum
1) Pokud máš Win 10 OEM verzi, ta je nepřenositelná ze stroje na stroj, Win to poznal a nefunguje ja…
mlok8 25.01.2020 22:40
mlok8
Tak já teda koupim novej disk, ten sshd můžu teda hodit do prdele, popřípadě si jí tim vytřít a novo…
Johnny88 25.01.2020 22:55
Johnny88
Nic si nikam nestrkej ani nevytírej,odpoj ho a po instalaci OS na nový disk ho připojíš zpátky a nec…
Karel04 25.01.2020 23:03
Karel04
Dobře, omlouvám se, jen se tímhle tématem zabývám už třetí den, píšu všude po poradnách a mám z toho…
Johnny88 25.01.2020 23:21
Johnny88
Celé to máš v tom návodu dole.Stáhneš iso soubor s Win10,vytvoříš bootovací medium,přepneš bootování…
Karel04 25.01.2020 23:37
Karel04
Dobře, jen se zeptám na poslední věc. Není obnova počítače do továrního nastavení taky možnost ? Pro…
Johnny88 26.01.2020 00:06
Johnny88
Obnova počítače do továrního nastavení je v tomto případě nesmysl.Musel bys mít na disku recovery od…
Karel04 26.01.2020 00:17
Karel04
Já jsem právě všechny ovladače už nainstaloval, tobyla první věc, kterou jsem udělal při spuštění no…
Johnny88 26.01.2020 00:25
Johnny88
Proč je to pomalé? Psal jsem nahoře, SSHD jsou sračky, bez prominutí. Inženýři z NDR se snažili sklo…
mlok8 26.01.2020 00:40
mlok8
Konečně někdo, kdo mi na to dokázal odpovědět, díky moc ! Toto není první poradna, na kterou píšu oh… poslední
Johnny88 26.01.2020 00:55
Johnny88
instalaci ze starého hw jsi zapojil na nový a čekáš, že to bude normálně fungovat? a ten známý ti to…
lední brtník 25.01.2020 22:44
lední brtník
http://www.servispckupka.cz/jak_reinstalovat_windows_10.php chtěl jsem tedy formátovat disk, ale zn…
Karel04 25.01.2020 22:51
Karel04

1) Pokud máš Win 10 OEM verzi, ta je nepřenositelná ze stroje na stroj, Win to poznal a nefunguje jak má.
2) SSHD disk je sračka, odejde ti ta flash paměť a s tím ti odejde i zbytek normálního disku, 1000,- za nový disk tolik není, když už si investoval do celého počítače.
3) Licenci rozhodně koupit, klíče seženeš i za 200-250 Kč.

Dobře, omlouvám se, jen se tímhle tématem zabývám už třetí den, píšu všude po poradnách a mám z toho už hlavu jak meloun, jelikož škála názorů je různá a člověk pak neví, jak se rozhodnout. Kolega nad vámi zmínil, že si mohu zakoupit klíč, mohl byste mi nastínit, jak ten klíč poté "zavedu" do toho disku ? Respektivě jak to budu moci aplikovat k aktivaci a instalaci windowsu

Dobře, jen se zeptám na poslední věc. Není obnova počítače do továrního nastavení taky možnost ? Pro mě je totiž otázkou, jestli bude počítač brát ten windows, který jsem "Pirátsky" aktivoval jako pravý, nebo pozná, že není. Já mám veškerá svá potřebná data zálohována na google disku, takže když teď disk celý smažu, tak v podstatě nemám co ztratit.

Obnova počítače do továrního nastavení je v tomto případě nesmysl.Musel bys mít na disku recovery oddíl pro obnovu,což asi nemáš.To je u notebooků.Kromě toho jsi vyměnil všechny komponenty.Takže chybí všechny ovladače.Licence Win10 je vázaná na BIOS na základní desce,proto ta hláška.Stará OEM licence platí pro starou desku.Můžeš zkusit stáhnout a instalovat všechny ovladače ze stránek výrobce základní desky,jestli to rozchodíš.Ale nová čistá instalace je lepší.Stejně chceš koupit ten nový SSD.

Já jsem právě všechny ovladače už nainstaloval, tobyla první věc, kterou jsem udělal při spuštění nového počítače (a odinstaloval jsem ovladače staré grafické karty). Tu přeinstalaci určitě udělám, až koupím ten klíč a disk, bude stačit nějaké SSD s nižší kapacitou ? Zítra si pořádně pročtu ten odkaz, abych věděl, jak to udělat, stopro to bude přes flash disk, mechaniku nemám. A jen mimochodem. Nenapadl by tě důvod, proč je ten počítač pomalejší, než ten, co jsem měl předtim ? Ono je těžký to popsat,on se třeba po těch 5 minutách nějak docela rozjede, ale zezačátku to je hrozný. Představ si, že se ti postupně pomalu načítá jedno okno, nejprve bílej obdelník, kterej se postupně "vykresluje".
Starý pc: intel core i5 2.8 ghz 4jádro
GTX 750 Ti
8 GB RAM DDR3 2666 mhz

Nový: AMD RYZEN 7 2700X
Gigabyte B450m S2H
8GB RAM ADATA D41 SPECTRIX (Chystám se přikoupit dalších 8 do dual channelu)
750w zdroj od coolermasteru
RX VEGA 56

Proč je to pomalé? Psal jsem nahoře, SSHD jsou sračky, bez prominutí. Inženýři z NDR se snažili skloubit vysokou a spolehlivou kapacitu HDD s rychlostí SSD. Vznikl z toho tento paskvil, který je normální HDD s 8 GB flash pamětí, která funguje jako cache a měla by disk údajně zrychlit. Disk je opravdu kompromis, třeba první rok, pak se začne ku*vit. Není to ideální kus techniky. To co popisuješ je jejich typický problém - na disku něco nesedí v datech (předpokládám že onen OEM Windows), disk zpracovává hromadu dat. No jo ale všechny posílá přes tu debilní 8 GB cache, která má při spuštění systému dost práce s tím vůbec ten systém spustit - typicky se ti to tedy bude pár minut hryzat, než dojedou všechna data. Doporučuji koupit buď 1 TB SSD nebo 128/250 GB SSD na systém a 1 TB HDD na data, hry apod. SSHD se do budoucna vyhni, je to slepá větev, která je po čase pomalejší než běžný HDD.

Konečně někdo, kdo mi na to dokázal odpovědět, díky moc ! Toto není první poradna, na kterou píšu ohledně toho problému se sekáním. To opravdu dává smysl.... Já jsem nikdy nepochyboval, že SSHD neni sračka, jen jsem nedokázal pochopit, proč můj starý počítač, kterej je svejma specifikacema nic oproti tomu, co mám ted, byl rychlejší, než ten, co mam teď. TeĎ to do sebe všechno zapadá a dává to smysl... Tak už mám jasno, díky moc !

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru