Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ovladače po reinstallu windowsu

Dobrý den, přeinstaloval jsem svůj windows na nový SSD disk, starý disk jsem zatím ještě nepřipojil. bylo mi řečeno, že po instalaci mám nainstalovat potřebné ovladače, nejprve chipset. To je celkem jednoduché, stačilo najet na stránky výrobce, na mou desku a nainstalovat ovladače. Poté však, když jdu na stránky AMD (abych stáhl ovladače grafické karty RX VEGA 56), tak se mi doporučí stáhnout AMD Radeon Software, který když ho spustím, chce, aby odinstaloval veškeré ovladače v počítači a restartoval systém. Já teď nevím, jestli mi ovladače chipsetu, audia, atd chybí, nebo je ta aplikace všechny kompletně nainstalovala. Nevíte někdo, jak to bude ?

Předmět Autor Datum
Nepotřebuješ instalovat nějaký Radeon Software, prostě stáhni a nainstaluj ovladač.
karel 28.01.2020 14:49
karel
Potřebuje. AMD nově tento Radeon Software vnucuje (nejde to běžně nainstalovat bez něj, dříve to šlo…
Railee 28.01.2020 15:22
Railee
Ono když nainstaluješ ten chipset, tka ti to nainstaluje aplikaci dost podobnou tomu AMD RADEON SOFT…
Johnny88 28.01.2020 17:03
Johnny88
Takže předpokládám, že to je AMD cpu(chipset) i gpu? Normálně bych to přeinstaloval ještě jednou, ne…
Railee 28.01.2020 17:16
Railee
Pokiaľ viem, tak po čistej inštalácii po prepojení káblom k modemu a na net si dokáže inteligentný I…
Nuda 28.01.2020 15:04
Nuda
Lenže ten Microsoft Store vyhľadá ovládače z dielne M$! Nie od AMD! Teda napchá tam svoje, ktoré na…
yYy 28.01.2020 16:48
yYy
Automatickou aktualizaci ovladačů zakaž. Stahuj a instaluj ovladače "ručně". Viz. https://www.spajk.…
IQ37 28.01.2020 17:26
IQ37
stiahni ovládač zo stránky podpory odpoj internet odinštaluj starý ovládač nainštaluj nový ovládač "… poslední
sakraforte 28.01.2020 17:33
sakraforte

Potřebuje. AMD nově tento Radeon Software vnucuje (nejde to běžně nainstalovat bez něj, dříve to šlo) ke grafickým ovladačům.

K dotazu - pravděpodobně to myslí grafické ovladače, protože jestli ses již připojil k internetu před nainstalováním ovladačů, Win si najde nějaké ty základní a ihned je tam nacpe. Tak ty základní to pravděpodobně chce odinstalovat. Ten program samozřejmě nainstaluje jen a pouze ovladače pro grafiku.

Ono když nainstaluješ ten chipset, tka ti to nainstaluje aplikaci dost podobnou tomu AMD RADEON SOFTWARE, přijde mi to, jak kdyby to byla totožná, akorát starší verze, podobné lega a až podezdřele stejná okénka možností.

Takže předpokládám, že to je AMD cpu(chipset) i gpu? Normálně bych to přeinstaloval ještě jednou, nepřipojuj se k internetu (ovladače si připrav předem) a nainstaluj ten chipset, restart, grafiku (na nějaký odinstalace kašli, bude to čerstvá instalace), to bude chtít restart, a pak tam doinstaluj zbytek ovladačů. A pak to teprve připoj k internetu, Win už nic tahat nebude, protože nebude co.

Pokiaľ viem, tak po čistej inštalácii po prepojení káblom k modemu a na net si dokáže inteligentný Inštalátor W10 stiahnuť cestou Store a súboru (devicedisplayobjectprovider.exe) automaticky tie správne a aktuálne ovládače od výrobcu z vlastnej vôle, vyhľadá ich po serveroch na celej zemeguli. W10 je na tom stokrát lepšie s ovládačmi, ako bolo u W7/W8x - čo bolo, to bolo.

Len ak by v Správe zariadení vznikol nejaký žltý problém, hľadaj ovládače u výrobcu, detto čipset.

Lenže ten Microsoft Store vyhľadá ovládače z dielne M$! Nie od AMD! Teda napchá tam svoje, ktoré na 100% nebudú spolupracovať s kartou. Pri Win10 je najlepšie vypnúť aktualizáciu ovládačov (niektorí nevypli a potom tu vypisovali, že im nefunguje grafika, zvuk, USB porty a pod.).
Platilo, platí a možno bude ešte platiť - ovládače pre NB zo stránok výrobcu NB, ovládače pre PC (desktopy) jedine zo stránok výrobcov týchto komponentov (ku grafike od výrobcu grafiky alebo dosky [ak je integrovaná], chipset od výrobcu dosky, k zvukovke od výrobcu zvukovky [alebo dosky ak je inegrovaná]).

stiahni ovládač zo stránky podpory
odpoj internet
odinštaluj starý ovládač
nainštaluj nový ovládač
"inteligentný inštalator windows 10" (nuda daj si za túto hlašku facku) je žiaľ taký tupý, že po odinštalovaní a následnom reštarte
pôvodný ovládač natiahne znovu (však našiel nenainštalovaný hardware a ovládače má) koľkokrát ešte skôr ako spustím
setup nového ovládača čo vedie opäť k rovnakej hláške Odinštalujte veškeré ovládače.

Inštalátor zvukovky Realtek je taký chytrý, že pred inštaláciou starý ovládač odinštaluje automaticky, aby po reštarte nainštaloval nový.
Je prdel sa potom na to pozerať, kto z koho. Ak to po reštarte nestihne , zase musí odinštalovať generický od windows.
Dnes sa mu to v jednej skladačke podarilo po troch reštartoch a troch instaloch :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru