Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s SSD diskem

Zdravím. Už delší dobu mám problém s místem na SSD disku. Teď mám na disku volných přibližně 10 GB. Při každém otevření složky Tento počítač se u SSD disku ukazuje pokaždé méně místa. Při každém kliknutí na disk-vlastnosti, je volné místo nižší a nižší. Opravdu po každém ]:( Takhle už mi 2x disk spadl pod 1 GB volného místa, a při hlášce, že je na disku málo místa opět místo vzrostlo na 10 GB. Co se dalo, jsem přesunul na HDD. (Na SSD mám nainstalovaný operační systém). Uvolnilo se místo na 30 GB. Po pár dnes jsem byl opět na 10 GB volného místa. CCleaner někdy uvolní i pár GB, ale to je za chvíli zase pryč. Bod obnovy systému mám vypnutý. Aktualizace žádné neběží.
Občas to ukazuje třeba 5 GB a po chvíli zas 10 GB.
Předem děkuji za každou radu.

Předmět Autor Datum
___KLIK___
karel 30.01.2020 14:53
karel
Takhle už hledám týden. Nic nepomáhá :-(
Hoonza27 30.01.2020 14:57
Hoonza27
https://www.chuyu.me/en/index.html Dism++ v lište options - expert mode (okrem hardlink.... veľmo s…
Nuda 30.01.2020 15:34
Nuda
pokud je pouzito male SSD 64GB nebo 128GB je to vzdycky problem tohle je program na hledani souboru…
Poradim 30.01.2020 15:36
Poradim
Při správném nastavení disk 120GB na systém bohatě stačí (W10 zabírá cca 30GB). Problém je ten, že s…
leo 30.01.2020 17:34
leo
stolní krám? notebůů? u stoláku zakaž hibernaci. pro jistotu se podívej, že systém nepoužívá velký… poslední
lední brtník 30.01.2020 19:02
lední brtník

Při správném nastavení disk 120GB na systém bohatě stačí (W10 zabírá cca 30GB). Problém je ten, že se musíte podívat, co vám to místo zabírá. Pokud to nedáte pomocí průzkumníka nebo nějakého Commanderu se zobrazením skrytých a systémových souborů, tak holt budete muset využít nějakou utilitu jak už výše radí, mě se třeba líbí tohle: https://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/sprava_disku/scanner/ , kde se proklikáte až do detailů. Teprve až zjistíte, o co jde, můžete začít cíleně přenastavovat systém.

stolní krám? notebůů? u stoláku zakaž hibernaci.

pro jistotu se podívej, že systém nepoužívá velký a proměnlivý swap (virtuální paměť), chce to omezit na pevnou malou hodnotu, tak do 512mb.

typ a velikost ssd? kup si 2x větší, zas tolik to nestojí. generace mileniálů co vyrostla na průzkumníku si neumí poradit s normálním správcem souborů, se systémovými a skrytými soubory, s oprávněním do adresářů - neví kde je zabrané místo a neumí to udržet volné. nemá cenu dokola na něco klikat a "čistit".

zákaz bodů obnovení je ok. můžeš dodatečně zkontrolovat, že staré body jsou zrušené a nezabírají místo. ale opět bych dal přednost většímu disku. od win8 nebo w10 je totiž součástí i historie dokumentů a ta se někomu může hodit.

zkontroloval bych, že aktualizace skutečně neběží - home verze wirdows si nejspíš dělá co chce. čili že podadresáře v "C:\WINDOWS\SoftwareDistribution" jsou malé a nezvětšují se.

ccleaner je zbytečný program jen pro bfu. stejně jako antiviry. moc místa to nezabírá, ale je to jen kriplware, vykopat ven.

jsi zvyklý odkládat soubory/adresáře na plochu? velikost jsi kontroloval?
používáš pc pro vytváření videa? obsah "temp" zredukuje nástroj "vyčistění disku" a nepotřebuješ tupý ccleaner.
neustále něco stahuješ? víš kolik toho máš na disku?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru