Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výchozí brána není dostupná

windowsí diagnostika je málo schopný nástroj celkem k ničemu. vyresetuje nastavení síťovek a vyžádá si znovu dhcp adresu. řeší dočasně jen následky, ne příčinu.
že nemáš bránu je výraz pro nefunkční spojení na dhcp v routeru, takže nedostaneš přidělenou ip, ale tvé windows si nastaví vlastní autokonfigurační 169.254.x.x, samozřejmě bez parametrů routeru = bez brány, bez dns.

podívej se, jestli od tvého čehosi vede kabel. když ne, jsi připojen přes wifi. když ti bude fungovat připojení, pak to sem napiš.
užitečné bude, když připojíš výpis funkčního připojení:
start - spustit - cmd.exe:

ipconfig -all >> ip.txt
notepad ip.txt

- dá se například čekat, že máš obvyklé dhcp nastavení = automatické získání ip z routeru, ale někdo nechytrý v síti si stejnou (kolizní) adresu nastaví ručně, místo aby v takovém případě použil fantazii a vyšší ip.
- nebo je možné, že máš v pelechu chcípácké wifi připojení přes několik zdí a až ti vyprší např. 2h dhcp lease time, spojení má zase výpadek kvůli slabému signálu + rušení od sousedů a žádnou adresu nedostaneš.
- nebo má ovladač tvé gigabitové síťovky potíž domluvit se s 100mbit routerem, když jsou na obou stranách horší krámy, stává se to. ale tam to selhání domluvy s routerem při dhcp bývá pravidelné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny