Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zavirované PC

Dobrý den,

je možný že už se tu něco podobného řešilo,ale já jsem vážně v nouzi.Mám řekla bych dost zavirovaný počítač a nevím si s tím rady.Používám Antivirus AVG 8.0. (zakoupenou verzi) ale antivirus mi nijak nepomáhá.
Za normálních podmínek bych zašla do nějaké opravny ale jelikož jsem teď dlouhou dobu v zahraničí tak se bojím svěřit počítač do "cizích" rukou.

Tady je screen plochy: my.php

U času se mi zobrazil nápis který není možné odstranit a ze Startu mi zmizeli ikony typu Tento počítač,ovládací panely atd...

Nevíte někdo jak bych se toho mohla zbavit,dokud je ježtě možné počítač používat? Sem tam mě to nepustí na nějakou stránku (až po aktualizaci) a skočí mi tam odkaz ke stažení Antivirusu 2009.

Předem díky...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokud se ti nechce znovu instalovat systém - ostatně předpokládám že nezaspywarovaný ti vydrží maxim… poslední
lední brtník 30.08.2008 15:11
lední brtník

pokud se ti nechce znovu instalovat systém - ostatně předpokládám že nezaspywarovaný ti vydrží maximálně jeden-dva měsíce - pak ho musíš použít např. superantispyware či jiný podobný odvšivovač, klasické viry už nějaký rok nejsou v módě.
pak doporučuju nainstalovat nejnovější servicepack, to by uvést windows trochu do normálu.
nejdůležitější je povypínat desítky kravin co se nesmyslně spouští automaticky po startu, třeba v msconfig.exe (přehlednějším nástrojem je starter), jsou to beztak jen další stahovači adware a spyware.
definitivním řešením pro tvá windows je však nepoužívání administrátorského účtu, ale lězt na net výhradně jako běžný user - viz články vpravo o bezpečnosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru