Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co může způsobovat růžové zabarvení a s tím i spojenou neostrost při focení s přisvětlovací diodou?

Na mém smartphonu Xiaomi Redmi 4A, pokud použiji přisvětlení vestavěnou diodou, tak výsledný snímek je nepoužitelný, neboť je natónován do růžova a je i neostrý. Viz ukázka přiložený snímek. Nevíte někdo, co to může způsobovat? Jinak fotky při denním osvětlení a bez použití diody jsou dobré a to v jakýchkoliv nastavených režimech. Určitě to způsobuje pouze ta dioda, respektive její vliv na expozici snímku. Pokud ji zapnu na použití k běžnému svícení, svítí běžným bílým světlem diod, s barevným podáním (odhad) kolem 4000 K. Děkuji za reakce.

Předmět Autor Datum
Vsadim se ze mate mobil v nejakem pouzdru = plastove zada v kterych se rozptyluje svetlo "blesku" -…
lucifer 10.02.2020 16:40
lucifer
Ano, mobil je ve flipovém pouzdru. Dioda není ničím kryta, ale je částečně, z jedné poloviny z boku,…
George63 10.02.2020 18:38
George63
ano, v tom pripade ten zadni kryt, dle mne. Nekde se v nem rozptyluje svetlo te LED diody.
lucifer 10.02.2020 18:52
lucifer
Dík. Odloupnu kryt a prověřím, zda není za víkem prostor, kudy by se nemohlo světlo, od diody, dostá… poslední
George63 10.02.2020 18:59
George63

Ano, mobil je ve flipovém pouzdru. Dioda není ničím kryta, ale je částečně, z jedné poloviny z boku, "utopená" o cca 3 mm do silikonu a hnědého plastu Takže jsem jej vyjmul a opět zkoušel. Došlo pouze ke změně odstínu do šedé (to oranžové zbarvení zřejmě opravdu dělalo to pouzdro), ale i nyní je stále obraz mírně rozostřený a jako v mlze. Viz fota. První obrázek bez přisvětlení, druhý s přisvětlením. Mohla by to způsobovat ta krycí čočka umístěná v zadním krytu mobilu na diodě? Zadní kryt mobilu byl měněn za nový, není původní. A zda to mobil dělal před tím, to nevím. Zdědil jsem jej po vnučce, která jej zdemolovala a já jej "repasoval".:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru